Хибридността между 50-годишен юбилей и издаването на книгата Истории от

...
Хибридността между 50-годишен юбилей и издаването на книгата Истории от
Коментари Харесай

Георги Милков: Хибридността между 50-годишен юбилей и издаването на книга е добър повод за празник

Хибридността сред 50-годишен празник и издаването на книгата " Истории от ръчния багаж " е добър мотив за празник и събиране на доста хора. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " политическият и интернационален публицист Георги Милков. 

Своите журналистически странстваня той дефинира като трагични и впечатляващи, в горещи райони в исторически за тях събития. " Ходил съм там, където моят професионален интерес ме е водил и привличал. Някакви събития, хора, срещи, изявленията са ме водили ", сподели Милков.     

Той описа редица истории от своята журналистическа кариера, една, от които е Етиопия и протичащото се там от позиция на преразпределението на силите на въздействие в Африка и Близкия Изток.

" През годините след Студената война в тази част на света безшумно и бавно Китай стартира да прокарва своята политика в територии и земи, които безалапетивно бяха изоставени от вниманието на целия останал свят, и ни трябваха 20 години, с цел да забележим по какъв начин Китай е трансформирал този континент Африка в своя икономическа колония. Една голяма инфраструктура, която цели да каже, че Китай се трансформира в новата военноморска мощ в света. Вече е пристигнал моментът да си кажем, че международното море е на път да се трансформира в китайско ", сподели още журналистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР