Hexahydrocannabinol в последните два-три месеца прави мощна експанзия в България.

...
Hexahydrocannabinol в последните два-три месеца прави мощна експанзия в България.
Коментари Харесай

Нова синтетична дрога нахлува в България

Hexahydrocannabinol в последните два-три месеца прави мощна агресия в България. Това сподели на брифинг пред публицисти Стефан Бакалов, шеф на отдел " Борба с наркотрафика “ в Централно митническо ръководство – Агенция " Митници “, предава кореспондент на “Фокус ".

По думите му веществото е синтетичен канабиноид.

“Добрата вест е, че тази съставна част следва да бъде категоризирана като наркотично вещество от нашето законодателство ", безапелационен бе той.

Той благодари на сътрудниците си от Министерство на вътрешните работи за добре координираните осъществени интервенции по разпространяване на наркотични субстанции като разясни, че използването и разпространяването на опиати се въздействат от разнообразни и нови трендове и тъкмо заради тази причина е доста значимо институциите навреме да реагират, когато се появи нов тип наркотично вещество.

По тематиката Атанас Илков, шеф на Главна дирекция " Национална полиция " разясни, че това вещество е аналог на наркотичните субстанции и добави, че устройствата на Министерство на вътрешните работи за проба на водачите за наркотични субстанции, ги хващат все пак.

11 души са арестувани при акция на Министерство на вътрешните работи против разпространяването на опиати, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Наркотиците са открити в комерсиалната мрежа, главно в магазини за електронни цигари. Новата съставна част Hexahydrocannabinol към този момент е добавена в Наредбата за неразрешените субстанции, която следва да бъде обнародвана. При акцията са тествани над хиляда магазина.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР