Германският хеви метъл фестивал спира допускането, тъй като дъждът превръща сайта в кал

...
Хеви метъл фестивал в Германия беше принуден да спре допускането,
Коментари Харесай

Хеви метъл фестивал в Германия беше принуден да спре допускането, след като проливен дъжд превърна мястото в кална баня.

Фестивалът Wacken Open Air е ежегодно събитие, което се провежда в полета извън село Wacken в Северна Германия и привлича десетки хиляди любители на хеви метъл музиката.

Тази година обаче непрестанният дъжд превърна земеделската земя в кално блато, създавайки сериозни проблеми с достъпността и принуждавайки организаторите да ограничат входа на разпродадения фестивал за първи път от началото му през 1990 г.

Влошаващите се условия накараха организаторите да обявят „пълно спиране на допускането“ в сряда, което означава, че само около 60 процента от 85 000 притежатели на билети са успели да влязат в събитието, според германската информационна агенция dpa.

В изявление, публикувано на уебсайта на фестивала, организаторите казаха, че „като се имат предвид метеорологичните условия, разумният капацитет за посетители за Wacken Open Air 2023 вече е достигнат.

Събитието с капацитет от 85 000 беше разпродадено преди да завали дъждът. Събитието с капацитет от 85 000 беше разпродадено преди да завали дъжд. Christian Charisius/снимка съюз/Getty Images

„Много сме тъжни, но продължаващата трудна метеорологична ситуация за съжаление не ни оставя друг избор.“

На „металисти” с билети, които все още не са пристигнали, им е казано да обърнат колите си и да се приберат.

Видеоклипове, качени в социалните медии, показват сериозността на ситуацията, като присъстващите, облечени в анораци, се борят да газят през калта до глезените.

Други избраха да прегърнат екстремните условия, като един мъж свали ризата си, за да се гмурне с нос в морето от кал, докато друг лежеше по гръб в пръстта и размахваше крайниците си.

Калните условия също повлияха на реда на провеждане на Wacken, като началото на фестивала беше принудено да бъде отложено. „Това означаваше, че шест групи не могат да излязат“, се казва в изявление на уебсайта. Фестивалът трябваше да види 150 банди, които се представят на осем сцени в продължение на четири дни.

Iron Maiden, Megadeth и Pennywise са сред групите, планирани да свирят на събитието, което приключва в събота.

Фестивалът нашумя преди няколко години след инсталирането на подземен тръбопровод, за да пренесе стотиците хиляди литри бира, консумирана от празнуващите, до мястото.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР