Хетафе постигна победа с 3:2 над Селта (Виго) в среща

...
Хетафе постигна победа с 3:2 над Селта (Виго) в среща
Коментари Харесай

Хетафе излъга Селта с гол в последните секунди

Хетафе реализира победа с 3:2 над Селта (Виго) в среща от 24-ия кръг на испанското състезание, като точките през днешния ден бяха с по-голяма стойност за гостите от Галисия.

Два гола за спечелилите вкара Хайме Мата, който направи 2:0 в последните секунди на първото полувреме, а по-късно донесе и успеха на мадридчани с гол с глава 60 секунди преди края на постоянното време.

Домакините дръпнаха с 2:0 в самия завършек на първата част, когато на първо време в 41-ата минута Борха Майорал откри. Мата удвои във 2-ата минута на добавеното време.
 Мечтата на Жирона умря на
Мечтата на Жирона умря на " Бернабеу "! Реал (Мадрид) разруши каталунците с 4:0

" Кралете " не оставиха никакво подозрение кой е по-класният тим

Тимът на Селта, който се пробва да се измъкне от последните места и заема 16-а позиция с 20 точки, съумя да изравни. В 71-ата минута датският бабанка Йорген Странд-Ларсен от дребното наказателно поле засече в мрежата с глава центриране на Хавиер Манкийо. Крилото на Селта стигна до топката до самата аутлиния след дълготрайно разиграване, само че съумя да я извади на задна греда.

В 85-ата минута Тадео Аленде изравни след пас през средата на отбраната на домакините от ветерана Яго Аспас. Но Хетафе въпреки всичко стигна до успеха с втория гол на Мата в мача. Домакините пресякоха пас при изнасянето от междинна зона на Унай Нунес, след което топката беше извадена на дясното крило на Мейсън Грийнууд и той центрира. Хайме Мата скочи с глава и ударът му се трансформира в гол, който беше зачетен и от съдиите в залата за видеоповторения (ВАР), макар претенциите за игра с ръка.

В последните секунди Хетафе можеше да вкара и четвърти гол, само че ударът на Омар Алдерете от 10-ина метра мина до гредата.

С този триумф Хетафе има към този момент 33 точки, въпреки да остава на 10-о място. Селта е 16-а с 20, единствено на три от Кадис, който е първи в зоната на изпадащите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР