Колко често мислите за Римската империя? Експерт има мисли за новата тенденция в TikTok

...
Хештегът римска империя“ е гледан над милиард пъти в TikTok,
Коментари Харесай

Хештегът „римска империя“ е гледан над милиард пъти в TikTok, като повечето видеоклипове имат за цел да зададат на мъжете въпроса: колко често си мислите за Римската империя ?

Общият консенсус за млади и стари господа изглежда е: ужасно много.

Историкът Дейм Мери Биърд теоретизира, че тази световна мания е възникнала, защото управлението на Римската империя осигурява „безопасно място, в което да бъдеш мачо“.

Тенденцията в TikTok показва, че жените питат мъжете в живота си, сякаш от нищото, колко често си мислят за империята, управлявала древен Рим.

Вместо да бъдат хвърлени от произволната заявка, повечето мъже, представени във видеоклиповете, дават бърз отговор; като мнозина твърдят, че мислят за империята почти всеки ден.

68-годишният историк, който представи документални филми на BBC за римляните и има нова книга, която излиза за техния император, каза за тенденцията : „Изключително е... [Римската империя] е толкова отдавна, можете да се отдадете на мачо фантазиите си, без това да има значение.

„Мисля, че това е, което се случва там.

< p>"Предполагам, че мисля, че хора като мен, жени, които работят върху Римската империя, е моментът да кажем на тези типове, че Римската империя е малко по-интересна, отколкото може би си мислят."

Изображение :Новата книга на Дейм Мери се фокусира върху римския император

Класикът и авторът също предполага, че Борис Джонсън се е вдъхновил от древни цивилизации като римляните, за да формира публичната си личност.

Дейм Мери обсъжда първото министър-председател на сесия на Intelligence Squared през ноември 2015 г. за това коя цивилизация е по-добра: Гърция или Рим.

Тя победи Джонсън със защитата си на Рим.

Попитана за бившия политик, тя каза: „Мисля, че Борис Джонсън е човек, който е поставил древния свят много напред в образа си и мисля, че трябва да помислим върху това; дали го прави правилно и дали всичко е било поза.

Прочетете повече в Sky News:
Мумифицираните „извънземни трупове“ са от единични скелети и не са сглобени
„Обитаван от духове“ картина на малко момиченце се връща в благотворителния магазин два пъти

„[Но] мисля, че има по-интересни неща, за които да се мисли в древния свят, отколкото как Борис Джонсън го вижда, това е сигурно.“

Дейм Мери, бивш професор по класика в Кеймбридж, също вярва, че съвременното общество може да има повече общо с древните римляни, отколкото предполагаме.

„Една от най-смешните истории на двама тях [римляните], на които се казва, защото [когато] отиват на състезанията... те вземат кореспонденцията си със себе си - и това се смята за ужасно обидно за хората, които са гледали състезанията.

„Помислих си, че това е точно като сцената, която бихте имали, ако член на кралското семейство отиде на финала за купата и бъде хванат да пише съобщения, когато трябваше да гледа мача.

“ Споделяме някои от предразсъдъците си с тях.“

Дейм Мери добави: „Рим не оцеля само благодарение на насилието или защото е полицейска държава – те оцеляват, защото повечето хора всъщност се съгласяват с тях .

"Историята на някои от най-ужасните режими е подкрепена от хора, готови да сътрудничат."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР