Херцогинята на Съсекс Меган се чувствала незащитена от институцията на

...
Херцогинята на Съсекс Меган се чувствала незащитена от институцията на
Коментари Харесай

Меган Маркъл съди британски таблоиди заради фалшиви твърдения

Херцогинята на Съсекс Меган се чувствала " незащитена от институцията " на монархията и " й било неразрешено да се отбрани сама " от медийни изявления във времето, когато била бременна, заяви Би Би Си, като цитира правосъдни документи.

Те са част от правосъдния иск на Меган против издателя на в. " Мейл он сънди " и " Мейл онлайн ", разгласили фрагменти от нейно писмо до татко й през 2018 година Съпругата на принц Хари съди изданията за нарушение на персоналния живот и на авторското право. Издателят отхвърля обвиняванията й. Все още не е планувано правосъдно дело, само че детайлности от правосъдните документи не престават да излизат на бял свят, до момента в който двете страни по делото договарят.

Херцозите на Съсекс живеят в Калифорния, Съединени американски щати, откакто се отдръпнаха от уговорките си като високопоставени членове на кралското семейство в края на март тази година.

По мотив на изявленията, които петима другари на Меган дават за нея пред американско издание през февруари предходната година, в документите се показва, че тя е " станала обект на огромен брой подправени и уронващи престижа й публикации в английски таблоиди, които са й предизвикали голям прочувствен стрес и са навредили на психическото й здраве ".

От документите излиза наяве, че юристите на Меган акцентират, че разноските по сигурността за сватбата на Меган с принц Хари през май 2018 година, платени от английските данъкоплатци, са много по-малки спрямо приходите от туризъм, генерирани с помощта на интереса към сватбата и които съгласно юристите надвишават един милиард английски лири.

Херцогинята упорства за обезщетение, което декларира, че ще бъде дарено на организация, бореща се против психическия тормоз.

.
— Stephen Waddington (@wadds)

На авансово съвещание по делото през май арбитър отхвърли елементи от желае на Меган, в това число и обвиняването, че издателят е работил " непочтено ", като е изключил от цитатите избрани пасажи от писмото на Меган до татко й. Отхвърлени бяха и изказванията на херцогинята, че издателят предумишлено е " раздухал " проблематични тематики от връзките на Меган с татко й и че имал " проект " да разгласява смущаващи или обидни публикации за нея.

" Асошиейтед нюзпейпърс " отхвърля изцяло обвиняванията на Меган.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР