Херцогът на Йорк, Андрю, син на британската кралица Елизабет II,

...
Херцогът на Йорк, Андрю, син на британската кралица Елизабет II,
Коментари Харесай

Принц Андрю може да загуби титлата си заради обвиненията в изнасилване

Херцогът на Йорк, Андрю, наследник на английската кралица Елизабет II, може да бъде лишен от правото да употребява купата " Негово височество ". " Съндей Таймс " заяви, че кралицата може да вземе такова решение, в случай че принц Андрю загуби делото в американски съд за обезчестяване на 17-годишно момиче.

Според източници на вестника от обкръжението на английското кралско семейство, кралският двор интензивно разисква проектите при положение, че Вирджиния Джуфре, която се назовава жертва на принца, завоюва заведеното против него дело. Тогава принцът ще бъде изправен пред постоянно " вътрешно заточение " в родината си. Той няма да може да напуща страната заради опасността от изгонване в Съединени американски щати, ще бъде заставен да живее доста по-скромно и евентуално ще се изнесе от имението The Royal Lodge покрай замъка Уиндзор. При несполучлив ход на делото от принца ще бъде поискано също по този начин да спре да употребява формалната си купа, да се откаже от почетните си военни звания и от ролята си на патрон на голям брой благотворителни организации.

На 4 януари в Южния областен съд в Ню Йорк ще се организира още едно чуване по желае на Джуфре. Защитата на Негово височество желае делото да бъде прекъснато въз основа на официални учредения. Представителите на принца се пробват да потвърдят, че делото не може да бъде прегледано в Съединени американски щати, където е родена и израсла Джуфре, защото ищцата от дълго време се е преместила в Австралия и непрекъснато обитава там. Те се базират и на извънсъдебно съглашение, подписано сред Джуфре и американския предприемач Джефри Епщайн през 2009 година, съгласно което тя е задължена да не преследва както самия Епщайн, по този начин и негови познати, в това число принц Андрю. Сумата, която дамата е получила по-късно, както и изискванията за освобождение от отговорност на финансиста, който тя упреква в полова употреба, не са обществено оповестени.

Джуфре твърди, че е една от жертвите на Епщайн, който я е свързал със сина на Елизабет II. За първи път тя насочва обществени обвинявания против херцога на Йорк през 2014 година Според дамата принцът е правил секс с нея три пъти срещу волята ѝ през 2001 година, когато тя е била едвам на 17 години. Твърди се, че един от тези епизоди се е случил в Лондон, където Епщайн, който е другар на принц Андрю, я качва на частен аероплан. Джуфре желае обезщетение от 61-годишния принц за претърпени физически и душевен вреди.

Самият херцог на Йорк неведнъж е отричал изказванията за полова връзка със 17-годишното момиче. Според принца той в никакъв случай не се е срещал с нея, а фотографията, на която двамата са дружно в компанията на любовницата на Епщайн - британката Гислейн Максуел, е подправена. През ноември 2019 година синът на кралицата беше заставен да се отдръпна от формалните си отговорности на фона на изказванията на Джуфре, че е бил измежду няколкото мъже, с които Епщайн и Максуел са я принуждавали да прави секс.

Епщайн е арестуван от правоохранителните органи на щата Ню Йорк през юли 2019 година Той е упрекнат в полово принуждение и склоняване на малолетни към проституция. Прокурорите обявиха, че има доказателства, че сред 2002 и 2005 година предприемачът е провел визити в дома си в нюйоркския квартал Манхатън за десетки малолетни девойки, най-малкото от които е било на 14 години. Съдебното гонене против финансиста в Съединени американски щати беше прекъснато, откакто той се самоуби в затворническа килия на 10 август 2019 година На 30 декември предходната година Максуел е приета за отговорна за полова употреба на малолетни и е застрашена с до 65 години затвор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР