Херцогът и херцогинята на Съсекс очакват първото си дете, но

...
Херцогът и херцогинята на Съсекс очакват първото си дете, но
Коментари Харесай

Кутсуз: Нероденото бебе на Меган и Хари плаща жестоки...

Херцогът и херцогинята на Съсекс чакат първото си дете, само че вълнението, че ще стават родители за първи път може да бъде придружено и с нежелани налози.

Като американска гражданка Меган и детето й би трябвало да заплащат данъци в Съединени американски щати. С наближаването на датата на раждането и на „ данъчния ден “ в Съединени американски щати - 15 април, Военновъздушни сили изяснява за какво кралските особи може да бъдат принудени да дават пари на американското федерално държавно управление.

Съединени американски щати са една от дребното страни, които постановат налози въз основа на поданството, а не на местожителството. Сред другите страни, които таксуват с налози жители, които нямат местопребиваване в тях, са Еритрея и Мианмар.

Това значи, че въпреки херцогът и херцогинята да живеят във Фрогмор Котидж в Уиндзор, американското държавно управление ще чака Меган да подаде данъчна декларация пред Службата за вътрешни доходи на Съединени американски щати (IRS).

Това важи и за бебето на Хари и Меган. Всеки американец, който е живял в Съединени американски щати през последните пет години, автоматизирано предава поданството си на отрочето си.

Очаква се Меган да кандидатства за английско поданство, само че процесът лишава време. Преди сватбата им през 2018 година секретарят по връзките на Хари Джейсън Кнауф съобщи, че тя „ би трябвало да дава отговор на всички условия за имигрантите “. Това значи, че би трябвало да е живяла във Англия минимум пет години.

След като стане английска гражданка, херцогинята може да се откаже от американското си поданство и задължението си да заплаща налози в Съединени американски щати.

Но процесът не е елементарен и изисква заплащането на повече налози. Американското държавно управление постанова първоначален налог върху всички активи, притежавани от жител над 18 години и половина, който се отхвърля от поданството си.

Макар че херцогинята на Съсекс ще може да се откаже от американското си поданство след няколко години, когато стане английска гражданка, детето й ще би трябвало да чака, до момента в който навърши минимум 16 години.

Според американските закони малолетните лица под 16 години нямат изискваната зрялост за отвод от поданство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР