Херта записа трета пореда от четирите си мача след подновяването

...
Херта записа трета пореда от четирите си мача след подновяването
Коментари Харесай

Херта продължава с добрите резултати

Херта записа трета пореда от четирите си мача след подновяването на Бундеслигата. Тимът от Берлин завоюва семейството си против Аугсбург с 2:0 и към този момент няма загуба в шести следващ турнирен дуел. Във всички тези срещи тимът вкарва по два или повече гола. По този метод продължи и положителната серия на Бруно Лабадия, който пое отбора по време на насилствената пауза. Неговият

Дилросун откри резултата в 23-ата минута, а в самия край влезлият като разерва Пьонтек удвои задатъка на берлинчани.

Hertha Berlin under Bruno Labbadia:

• 11 goals scored
• 2 conceded

An unbelievable start. pic.twitter.com/WBrkbsKLV0
— Statman Dave (@StatmanDave) May 30, 2020
При първата опция, в която Херта получи повече пространство да развие офанзива, домакините поведоха. Лукебакио получи топката на добра позиция и стреля, вратарят Луте избави чудесно, само че нямаше късмет при добавката на Дилросун, който финтира защитник на противника преди да насочи топката към мрежата.

След попадението отборът на Лабадия имаше самодейността и Лукебакио на два пъти можеше да удвои преднината. Ибишевич също се размина с гола, откакто Луте направи ослепително избавяне.

Малко след почивката Аугсбург пропусна да изравни, откакто Саренрен-Базее от пет метра прати топката над вратата. Хайко Херлих бе направил две промени за началото на второто полувреме и тимът му изглеждаше много по-добре, като играта бе равностойно след почивката. Това обаче не се отрази на резултата.

Херта се оправи с опита на противника да се върне в мача и в самия край стигна до второ попадение. Бърза офанзива приключи с подаване на Дарида към влезлия като запаса Пьонтек и полякът с невисок удар постави точка на разногласието.

След тази победа берлинчани се изкачиха на девето място. Аугсбург пък е 14-ти и се приближи до рисковата зона. Тимът на Херлих има преднина от единствено четири точки преди Фортуна Дюлселдорф, който заема мястото, пращащо на плейоф за оцеляване.

СТАТИСТИКА
КЛАСИРАНЕ
Бундеслига 29 кръг, събота 30 май  Херта (Берлин) 2:0краен резулат  Аугсбург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР