Херта триумфира в дербито на Берлин срещу местния си враг

...
Херта триумфира в дербито на Берлин срещу местния си враг
Коментари Харесай

Херта взе дербито на Берлин след обрат за едно полувреме

Херта победи в дербито на Берлин против локалния си зложелател Унион, побеждавайки го с 3:1. Двата отбора се изправиха един против различен в конфликт от 10-ия кръг на Бундеслигата. Гостите първи взеха преднина в 20-ата минута след гол на Тайво Ауоний, само че през втората част домакините обърнаха нещата с голове на Петер Пекарик в 51-ата и Кшищоф Пьонтек в 74-ата и 77-ата минута. За триумфа на Херта оказа помощ и фактът, че противникът им игра с човек по-малко от 23-ата минута, когато Роберт Андрич бе изпъден с пряк червен картон.

Мачът потегли добре за Унион, който поведе в резултата в 20-ата минута. Тайво Ауоний получи пас в кулоар и нахлу в наказателното поле, след което без закъснение насочи топката във вратата за 0:1.

Само три минути по-късно обаче гостите останаха в понижен състав. Андрич бе изпъден за рисково посегателство с високо вдигнат крайник.

Херта се възползва от численото си преимущество през втората част. В 51-ата минута резултатът бе подравнен. Далечен удар затрудни вратаря Андреас Луте, който мазета топката в краката на Петер Пекарик, който от близко бе прецизен за 1:1.

След това Кшищоф Пьонтек донесе и цялостния поврат с два гола за три минути. В 74-ата той бе открит към точката на дузпата, стреля и след рикошет означи за 2:1. В 77-ата минута полякът имаше шанс, откакто бранител не почисти добре топката и му я даде на границата на наказателното поле, а той от придвижване стреля мощно, с цел да оформи крайното 3:1.

С тази победа Херта събра актив от 11 точки и се изкачи до 11-ото място в класирането. Унион пък остава на 6-ата позиция с 16 точки.

Бундеслига 10 кръг, петък 4 декември  Херта 3:1краен резулат  Унион Берлин
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР