Херта постигна изключително важна победа в борбата си за оцеляване

...
Херта постигна изключително важна победа в борбата си за оцеляване
Коментари Харесай

Херта обърна Аугсбург и направи крачка към спасението

Херта реализира извънредно значима победа в битката си за оцеляване с 2:1 над Аугсбург в среща от 24-ия кръг на Бундеслигата. Головете за берлинчани означиха Кшищоф Пьонтек в 62-ата и Доди Лукебакио в 89-ата от дузпа, с цел да оформят цялостния поврат, откакто Ласло Бенес бе дал преднина на гостите още във 2-ата.

Играчите на Аугсбург получиха ранна преднина в самото начало на мача, когато Ласло Бенес получи отличен пас и матира отбраната на домакините и Руне Ястайн, който като че ли още не бяха влезнали в срещата с удар в долния десен ъгъл. Това подейства отрезяващо на домакините, който можеха да изравнят посредством Владимир Дарида в 21-ата, само че Рафал Гикиевич се намеси и мазета. Гостите можеха да отбележат второ попадение в 38-ата само че Флориан Нийдерлехнер не съумя да означи след положително центриране в дребното наказателно поле.

В 50-ата те пожелаха дузпа за нарушаване против Андрее Хаан, който нахлу в наказателното поле и се строполи, само че съдията Флориан Бадщубнер даде знак играта да продължи. В идната офанзива домакините пропуснаха най-хубавото си състояние до този миг, откакто Кшищоф Пятек засече центрирана в наказателното поле топка от фаул, само че нацели гредата и топката излезе. Берлинчани въпреки всичко доближиха до попадение, когато Владимир Дарида откри точно Пятек надълбоко в наказателното поле изцяло непокрит и той означи от близо.

Те доближиха до цялостен поврат в самия завършек на срещата, когато Мадс Педерсен фаулира състезател на домакините и Бадщубнер не се поколеба да уточни бялата точка. С огромната отговорност се нагърби Доди Лукебакио, който означи и оформи крайното 2:1.

По този метод Херта се изкачи на 15-ото място в класирането с 19 точки след 24 мача, а аугсбург е 12-и с 27.

Бундеслига 24 кръг, събота 6 март  Херта (Берлин) 2:1краен резулат  Аугсбург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР