Херта (Берлин) вече хвърли над 100 млн. евро за нови

...
Херта (Берлин) вече хвърли над 100 млн. евро за нови
Коментари Харесай

Херта гледа към върха, но преди това има по-важна задача

Херта (Берлин) към този момент хвърли над 100 млн. евро за нови футболисти от лятото насам в устрема си да се трансформира във водещ клуб в немския футбол, само че преди този момент има друга значима задача - да резервира мястото си в елита. В петък вечер столичани направиха 0:0 с Шалке 04 и не е надалеч от зоната на изпадащите.

“Приоритетът ни в този момент е да не изпаднем. За тази цел би трябвало бързо да стартираме да се изкачваме в класирането”, съобщи наставникът Юрген Клинсман.

Само в границите на няколко дни клубът заплати 67 млн. евро за Кшищоф Пьонтек от Милан, Матеус Куня от Република България (Лайпциг) и Люка Тусар от Лион. Планът е до няколко години Херта да стане фактор и да се бори за купата наред с Байерн (Мюнхен).

“След това би трябвало да въодушевим футболистите и да им разбираем какво желаеме от тях отсега нататък. За да разберем те по какъв начин виждат себе си в нашия план и дали в действителност желаят да са част от него”, добави Клинсман.

Херта разполага с толкоз средства, откакто новият акционер Ларс Виндхорст закупи 49,9% от акциите. Той развива капиталов бизнес и един от най-богатите хора в страната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР