Херта Берлин ще бъде без бившия германски национал Марвин Платенхардт

...
Херта Берлин ще бъде без бившия германски национал Марвин Платенхардт
Коментари Харесай

Херта ще бъде без капитана си на тренировъчния лагер в САЩ

Херта Берлин ще бъде без някогашния немски национал Марвин Платенхардт по време на лагера си в Съединени американски щати поради имунизационния статус на футболиста. Клубът от Първа Бундеслига не посочи казуса със своя капитан, само че жителите без американски паспорт над 18 години не могат да влизат в Съединени американски щати, в случай че нямат приключен имунизационен курс против КОВИД-19. 

Старши треньорът на берлинчани Сандро Шварц съобщи във вторник, че това не го тормози.  " Обсъдихме го авансово. За нас не е никакъв проблем. Приемаме го и ще създадем най-хубавото за него. Марвин ще тренира с втория състав и ще се причисли към нас още веднъж след завръщането ни вкъщи ", разяснява Шварц, представен от ДПА.  30-годишният ляв краен бранител Платенхардт има седем изиграни мача за немския народен тим.  

Херта ще бъде на лагер в Тампа Бей с общо 28 футболисти, като ще изиграе и четири другарски мача.  " Настройваме се за тренировките в нова конюнктура и желаеме да се възползваме от тази опция за интензивна работа. Трябва да бъдем много по-прецизни в офанзива ", сподели още Сандро Шварц. Столичани са на 15-то място във краткотрайното класиране в Първа Бундеслига. На 21 януари Херта ще играе като посетител против Бохум, който също е заплашен от изпадане от елита.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР