Херсонска област е готова за референдум за присъединяване към Руската

...
Херсонска област е готова за референдум за присъединяване към Руската
Коментари Харесай

Русия отлага референдума в Херсонска област

Херсонска област е подготвена за референдум за присъединение към Руската федерация, само че беше решено той да се отсрочи заради обстановката със сигурността . Това заяви в понеделник Кирил Стремоусов, заместник-началник на окупационната администрация на района, предава ТАСС.

" Подготвихме се за вота, искахме да имаме референдум в близко бъдеще, само че поради всички събития, които се случиха в този момент, мисля, че към този момент ще създадем пауза. Това ще бъде разбираемо практично, тъй като ние не бягаме, а главната задача, която изпълняваме - да храним популацията, да го обезопасяваме ", сподели той в ефира на телевизионния канал " Россия-1 ".



Руският служител добави, че заканите на вицепремиера на Украйна Ирина Верешчук, която неотдавна разгласи наказване от 12 години затвор с конфискация на имущество на жителите на освободените региони за присъединяване в референдум за присъединение към Руската федерация, няма да попречи той да се организира в Херсонска област. " Искам да кажа на Ирина Верешчук, употребявайки случая: Ирина Верешчук, вие нямате нищо общо с Херсонска област. Това е освободена територия и всичко, което вършиме там, заканите, е просто неправилен зов ", съобщи той.

" Ние не се опасяваме, не се опасяваме. Ние към този момент казахме: Херсон е вечно съветски ", сподели Стремоусов и добави, че " хората са подготвени да вземат участие в референдум, с цел да станат пълновръстен индивид на една огромна обединена страна, която може да ги отбрани ".



В момента съвсем цялата територия на Херсонска област е отвън контрола на Киев. Според окупационната администрация там последователно се възвръща мирният живот, районът се интегрира в правното и икономическо поле на Русия, а локалните управляващи афишират желанието си да се причислят към Руската федерация посредством референдум. В реалност обаче украинските сили започнаха контраатака в края на месец август и към този момент си върнаха контрола върху няколко обитаеми места, а също така в региона работи и мрежа от украински партизани, които извършават саботажи против съветска военна инфраструктура, а няколко представители на окупационните управляващи бяха убити при атентати с незнаен създател. Партизаните заплашиха,че ще нападат местата, в които ще се гласоподава на възможен референдум и предизвестиха хората да не вземат присъединяване в сходни начинания, които се преглеждат като противозаконни от украинските управляващи.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР