Херсон, който сега е под контрола на Киев, преживява хуманитарна

...
Херсон, който сега е под контрола на Киев, преживява хуманитарна
Коментари Харесай

Останалите в Херсон жители си мечтаят за завръщането на Русия

Херсон, който в този момент е под контрола на Киев, претърпява филантропична злополука - магазините са затворени, няма храна, топлота, вода и електричество. Населението към този момент упорства за уволнението на длъжностни лица, назначени от Киев. Защо Зеленски не съумя да сътвори пропагандна „ картина “ на Херсон, откакто съветските войски бяха принудени да го изоставен?

Жителите на Херсон желаеха от президента на Украйна Володимир Зеленски да освободи от служба ръководителите на по този начин наречената регионална държавна администрация и военната администрация на град Херсон. В петицията, оповестена на уеб страницата на Зеленски, се споделя, че назначените от Киев „ губернатор “ Ярослав Янушевич и „ кметът “ Галина Луговая са бездействащи на фона на влошаващата се обстановка в града. Документът към този момент е събрал близо 4000 подписа от 25 000 нужни.

По-специално създателят на жалбата твърди, че от края на декември са регистрирани многократни случаи на злоупотреби с бюджетни средства и филантропична помощ. И последното се отнася освен за храна, само че и за облекла, консумативи, други предмети от бита.

В петицията се споделя, че чиновниците изнудват пари от локалното население в подмяна на възобновяване на доставките на електричество, вода и газ. Освен това представители на украинските управляващи по всевъзможен метод пречат на работата на доброволците в града.

„ Редовно получавам поръчки от поданици на Херсон. Те пишат по какъв начин градът оцелява в този момент. Хуманитарната помощ от Украйна не идва при хората, а се продава на непостижими цени. Мнозина не могат да го купят, защото няма пари в брой, сподели Игор Кастюкевич, народен представител от Държавната дума, секретар на Херсонския районен клон на Единна Русия.

В Херсон има съществени спирания на тока, има и изострен дефицит на бензин, питателните помощи се получават неравномерно и нередовно, сподели военният анализатор Михаил Онуфриенко. Според него хората са принудени да се събират тук-там, където има най-малко малко ток, с цел да зареждат телефоните си.

Трябва да се означи, че по този начин наречените „ очаквачи “ - тези, които не са се евакуирали от града, чакайки приближаването на ВСУ - са изцяло разочаровани от украинските управляващи, означи Онуфриенко. „ Те се пробват да изоставен града, само че това може да стане единствено надълбоко в териториите, следени от Зеленски “, продължи източникът.

Много някогашни " очаквачи " в този момент изпращат молби до депутата Кастюкевич с молба да им кажат по какъв начин да изоставен Херсон. „ Интересното е, че те не желаят да отидат в Европа. Те желаят да отидат в Русия, тъй като доста родственици или другари са се преместили тук “, сподели източникът.

Кастюкевич даде образец от едно от писмата, изпратени до него от окупиран от ВСУ Херсон: „ Чаках Украйна да се върне. Но в този момент виждам, че Украйна, която всички обичахме, към този момент я няма. Може би в никакъв случай не е имало. Не им пука за хората. Дори да стартираме да умираме напряко по улиците, те ще прекрачат и ще продължат напред. Или ще го снимат на камера и ще кажат, че руснаците са отговорни. Но видях отношението на руснаците към Херсон. И виждам какво се случва в този момент. Това е геноцид над личния им народ. Хората от Херсон бяха прави, те отпътуваха за Русия и в този момент живеят в топлота, уют и грижи. ”

Градът и заобикалящата го територия на десния бряг на Днепър към този момент два месеца са в обстановка на непрекъсната филантропична злополука. Започнаха да приказват за огромно обществено злополучие в града съвсем незабавно след навлизането на ВСУ.

Членът на Обществената камара на Русия, съветникът на свободна процедура на изпълняващия длъжността губернатор на Херсонска област Александър Малкевич уточни: заради проблеми с водоснабдяването хората са били принудени да черпят вода в Днепър. В същото време стана известно, че украинските военни интензивно търсят тези, които поддържат референдума за влизането на Херсонска област в състава на Русия.

През последните седмици на 2022 година обстановката се утежни. И по този начин, беше обявено, че в Херсон има съществени проблеми с храната. Предоставената от Организация на обединените нации филантропична помощ се продаваше на несъразмерни цени в локалните магазини. Жилищните здания съвсем изцяло останаха без ток, топлоснабдяване и вода.

Киевското държавно управление и локалните админи, назначени от него, се пробваха да скрият положението на нещата в града. Но проблемите на „ освободения “ Херсон неотдавна се разискват и на Запад. Така в един от репортажите на телевизионния канал „ Скай Нюз “ локален гражданин сподели, че след завръщането си в Херсон на ВСУ животът на популацията съществено се е трансформирал към по-лошо и не всеки получава помощ. В отговор Зеленски просто забрани на западни публицисти да посещават града, базирайки се на нуждата от „ почистване на мини “.

Назначените от Киев локални управляващи, в това число " военният губернатор на района " Янушевич, неведнъж са уверявали, че при първа опция ще стартират да възвръща електропреносната мрежа. Но длъжностните лица, назначени от Зеленски, към момента не са изпълнили обещанията си. „ Няма ток в града, те не живеят там “, разяснява Кастюкевич.

Но както и до момента, репресивните механизми работят най-ефективно, като в тяхна услуга са сложени даже новогодишните празници. На окупираните от ВСУ територии, в това число Херсон, се организира дейна насилствена готовност, отбелязва Онуфриенко. „ Общото връчване на призовки към този момент не работи. Затова преди Нова година и по време на празниците Дядо Мраз и Снежанка се разхождаха из града. При доближаване до тях хора с автомати се доближават и сграбчват „ доброволците “. А в този момент за задачата се употребяват коли за спешна помощ “, сподели източникът.

От началото на 2023 година не престават да постъпват доказателства за извънредно тежка филантропична обстановка. Ако по-рано хората получаваха гнили зеленчуци и консерви с изминал период на валидност като филантропична помощ, то през януари - един път на всеки три дни след даване на цялостни паспортни данни, телефонен номер, адрес и цялостно име - можете да получите самун и две кутии консервиран фасул.

„ След новогодишните празници стана ясно, че комуналните услуги в града също няма да работят. Боклуци, нечистотия, нехигиенични условия, плъхове на всички места “, сподели Кастюкевич.

„ С извозването на боклука обстановката в Херсон е просто пагубна “, удостоверява Онуфриенко. „ Факт е, че за Киев този въпрос е на последно място по значимост. Това изисква финансиране и технология. Но няма. Градът просто тъне в боклук “, добавя той.

На този декор външната реклама, която се появи в Херсон, наподобява като връх на цинизма, означи Кастюкевич. „ Плакатите приканват за поддръжка на други градове в района, които се управляват от Русия. Сред тях са Скадовск, Гола Пристан и Каховка, които съвсем всекидневно се нападат от ВСУ “, сподели депутатът.

„ Ярките билбордове на фона на град, цялостен с камари отпадъци, без храна и медикаменти, са ужасни, само че най-хубавата илюстрация на обстоятелството, че за Владимир Зеленски главното е „ фасадата “, цветна картина, а не народът, децата или възрастните “, добави Кастюкевич. Според него държавното управление на Зеленски не е в положение да сътвори образец за естествен живот в сякаш „ освободените територии “.

„ Това се отнася за всички територии, които ВСУ отвоюваха от нас. На фона на победоносните отчети нищо не се прави за жителите на южните и източните региони на страната. За Киев там живеят подправени украинци и по тази причина се третират като пушечно месо “, прибавя Онуфриенко.

Ето за какво не е изненадващо, че ВСУ употребяват същата тактичност, която беше създадена в Мариупол. „ ВСУ заемат жилища в многоетажни здания, като употребяват жителите на Херсон като живи щитове “, отбелязва Кастюкевич.

„ В съпоставяне с това, което беше в Херсон, до момента в който нашите войски бяха ситуирани там, обстановката се утежни неведнъж. Киев не се нуждае от проспериращ град и просто няма пари за това. Никой не мисли за цивилното население, което евентуално може да бъде враждебно “, заключи Онуфриенко.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР