Херпесът е досаден, когато и да се появи върху устните

...
Херпесът е досаден, когато и да се появи върху устните
Коментари Харесай

Как да премахнете херпеса незабавно

Херпесът е скучен, когато и да се появи върху устните ви, а от време на време е същинско злополучие. Ако считате, че е мотив за паника и изтрива усмивката ви, действайте, с цел да го премахнете преди 12-ия час. Различни домашни предписания и трикове ще оказват помощ, в случай че не да изчезне изцяло, то най-малко да облекчите паренето и болката, да намалите отока и зачервяването и да може да прекарате пълностоен празник без терзания.

Херпесът е зараза, която се предизвиква от вирус – херпес симплекс. Средство, ориентирано към лекуването му, което да е изцяло дейно, не е известно, само че на пазара са налични гелове и кремове, които въздействат върху вируса и оказват помощ за понижаване на херпеса и лекуването му доста бързо. В най-хубавият случай ще имате противовирусните медикаменти с ацикловир, които ще ви оказват помощ да се справите с херпеса при добър шанс за ден. Ако нямате сходен крем на разположение, може да разчитате на националната медицина да ви помогне.
Kак бързо да излекуваме херпес на устните
Есента и зимата са интервалите на настинки и можете да хванете херпес за нула време. Вятърът духа, появява се хрема и към този момент усещате изтръп...
Прочети повече
Студен или парещ компрес

И двата типа компреси облекчават подуването и неприятното чувство върху устните ви. Студеният се ползва като увиете кубче лед в забрадка и го придържате върху херпеса. Не прилагайте лед непосредствено върху кожата, защото това може да аргументи увреждания. Американската академия по офталмология сочи хладните компреси за потребни и ефикасни и при очен херпес, защото облекчават болката, подуването и възпаленият в околоочната област, подбудени от херпеса. Топлият компрес се прави със затоплена забрадка.

Медът от канука – ефикасен, колкото крем

Проучване от 2019 година сочи меда като средство за лекуване на орални херпеси дейно, колкото и антивирусните препарати. Имайте поради, че проучването е правено не с кой да е тип мед, а с точно мед от канука и не е известно останалите типове имат ли същия възстановителен резултат.

Чесън
Прости и лесни способи за справяне с херпесите
Херпесът, който се появява на устните и към тях, е породен от вируса вид 1. Веднъж инфектирани - ние сме носители на вируса до края на...
Прочети повече
Проучванията сочат това остаряло и употребявано от хилядолетия в националната медицина средство като дейно и при вирусна зараза от вид HSV, каквито в действителност са херпесните инфекции. Свойството и действието му се дължат на алицина – съединяване в чесъна. Действайте деликатно обаче, защото има кожи, които са чувствителни към чесъна и самият той може да аргументи парене и изгаряне. Преустановете използването и измийте подробно, в случай че усетите раздразнение по време на приложението на скилидка разрязан чесън върху херпеса.

Витамин Д

Ценният безоблачен витамин се грижи за имунната система и за превъзмогване на всевъзможни инфекции, като е известно и потребното му деяние при Ковид-19. Не е учудващо, че оказва помощ и при херпесни инфекции. Ниските равнища на витамина в тялото са причина за по-лесно заразяване с херпес и за по-дългото му оставяне върху устните. Съществуват и настоящи проучвания за антивирусните свойства на витамин С. Ретроспективните изследвания демонстрират, че оралният витамин С в композиция с антивирусно лекуване може да понижи повторната поява на херпес симплекс.

Мента

Отвара от мента, сварена и изстудена,оказва заздравяващо деяние, облекчава отока и зачервяването и оказва помощ да намалите видимостта на херпеса.
Не яжте тези храни, в случай че имате херпес!
Болезнен, скучен и твърдоглав, херпесът постоянно се появява в най-неподходящите моменти и е кадърен да съсипе идващите няколко дни от жив...
Прочети повече
Невен

Невенът е прочут със свойствата си и с това, че дейно повлиява всевъзможни кожни рани и раздразнения. Това важи и при херпеси. Смесете 1 част изсъхнал цвят от невен с 10 елементи зехтин и нанасяйте единствено върху херпеса, с клечки за уши да вземем за пример, на всеки два часа.

Статията има единствено осведомителен темперамент, не замества лекарска консултация и използването на рецептите е на отговорност на читателя.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР