Хернията е състояние, което засяга както мъжете, така и жените.

...
Хернията е състояние, което засяга както мъжете, така и жените.
Коментари Харесай

В България се извършват 20 000 операции на херния годишно

Хернията е положение, което визира както мъжете, по този начин и дамите. Близо 10% от всички хора през живота си са има някакъв тип коремна херния. В България този тип интервенции са към 20 000 годишно и съставляват приблизително 25% от хирургичната активност.

Това сподели в извънредно изявление за SafeNews доктор Орлин Томов, шеф хирургично поделение в МБАЛ „ Доверие “.

„ Херниите са вродени или добити. Оплакванията, които провокират са разнообразни, само че за жалост затрудненията са сходни. Жените най-често получават херния, когато не е вродена, в интервала, когато са минали през една бременност, защото тя е обвързвана с намаляване на съединителната тъкан. При мъжете най-често херниите са ингвиналните, наричани още слабинни. Истината е, че по-често оперираме мъже. Причината е, че нормално мъжете са по-често натоварени през всекидневието. За страдание хернията не може да бъде лекувана с медикаменти или с диета. В детска възраст сътрудниците от време на време поучават да се изчака, тъй като е допустимо хернията да изчезне. При възрастните обаче това не може да стане – лекува се оперативно “, споделя доктор Томов.

За типовете херния, какво съставлява, какво я провокира и по какъв начин се лекува – вижте цялото видео с доктор Орлин Томов, шеф хирургично поделение в МБАЛ „ Доверие “.

Етикети: доктор Орлин ТомовМБАЛ " Доверие " херния
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР