Херберт Кикъл предупреди да не се прави коалиция от губещи,

...
Херберт Кикъл предупреди да не се прави коалиция от губещи,
Коментари Харесай

Лидерът на австрийската крайна десница призова съперниците си да го оставят да управлява

Херберт Кикъл предизвести да не се прави " коалиция от губещи ", имайки поради заобикаляне на неговата Австрийска партия на свободата
Ръководителят на австрийската крайнодясна Партия на свободата, която завоюва парламентарните избори тази седмица, прикани другите партии да одобряват, че той би трябвало да управлява идващото държавно управление и ги предизвести да не образуват " коалиция от губещи ", заяви Рпйтерс ().

Евроскептичната, другарски настроена към Русия, Партия на свободата (FPO), водена от Херберт Кикъл, си обезпечи към 29% от гласовете на изборите предходната неделя, исторически триумф за партия, учредена през 50-те години на предишния век под лидерерството на човек, който е бил офицер от Секретен сътрудник и нацистки законодател, отбеляза организацията.

Все още не му доближават гласове за болшинство. Това значи, че Кикъл ще би трябвало да направи коалиция, с цел да си обезпечи парламентарно болшинство и да образува устойчиво държавно управление. Единствената партия, която остави вратата отворена за коалиция, ръководещата консервативна Народна партия (OVP), изключи опцията да се причисли към държавно управление с Кикъл в него.

" Вярвам, че една коалиция от губещи би била безусловно съдбовен сигнал за гласоподавателите ", сподели Кикъл в изказване пред медиите след срещата си с президента Александър Ван дер Белен в петък, добавяйки, че това би било " пестник в лицето " на електората.

Херберт Кикъл повтори посланието си от предизборната нощ, че ръката на неговата партия е протегната към останалите четири политически сили в Народното събрание и че има вяра, че гласоподавателите са дали на неговата партия мандат за ръководство.

Народната партия е в позицията да бъде основен фактор, защото по принцип може или да обезпечи болшинство на Партията на свободата като по-малък сътрудник в ръководеща коалиция, или да поведе обособена, тристранна коалиция със социалдемократите и друга по-малка партия.

Ван дер Белен, някогашен водач на Зелените, който следи процеса по сформиране на държавни управления, организира персонални срещи с партийни водачи.

Той би трябвало да се срещне с канцлера и водач на Народната партия Карл Нехамер и водача на социалдемократите Андреас Баблер в понеделник и по-късно с ръководителите на демократичната партия Neos и левите Зелени - във вторник.

Кикъл разкри малко за срещата си с Ван дер Белен, който изрази запаси във връзка с Кикъл и загатна, че може да не му разреши да влезе в държавното управление.

Кикъл сподели, че атмосферата по време на срещата е била " приятна ", полемиката открита и че Ван дер Белен му е споделил, че ще се обърне към обществеността, откакто срещите му с партийните водачи приключат.

" Ние като Партия на свободата желаеме да ръководим идващото държавно управление, с мен като наш водещ претендент на Партията на свободата и като канцлер ", безапелационен е Кикъл.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР