Хепънинг на тема Работим заедно за по-зелена Европа“ се проведе

...
Хепънинг на тема Работим заедно за по-зелена Европа“ се проведе
Коментари Харесай

Уличката на занаятите в Бургас се превърна в своеобразен символ на една по-зелена Европа

Хепънинг на тематика " Работим дружно за по-зелена Европа “ се организира тази събота на уличката на занаятите " Алеко Константинов “ в Бургас. Той беше проведен от Фондация " Шанс за децата и природата на България “, сътрудник на Община Бургас по план № BGENVIRONMENT - 2.003-0003 " Прилагане на ограничения за понижаване на морските боклуци в Бургаския залив " по " Малка грантова скица за ограничения за понижаване на морските боклуци “, който се осъществя в границите на стратегия " Опазване на околната среда и климатични промени “, финансирана от ФМ на ЕИП 2014 -2021 година

Арт работилнички с еко устременост приканваха дребни и огромни през съботния ден, с цел да сътворят разнообразни и забавни неща от към този момент употребявани пластмасови предмети. Гостите съумяха да си създадат рокли, поли и бижута от найлонови торбички и пластмасови лъжици и сламки, някои от тях си потеглиха с прелестни картички с послания за Черно море, а най-малките сътвориха красиви рибки от боклуци. Целта на хепънинга бе да се покаже образно по какъв начин може да се употребяват към този момент непотребните пластмасови предмети посредством трите R (reduce, reuse, recycle).

На сцената се изявиха и фолклорна групировка " Зеленика “, които спомогнаха за цялостното въодушевление на гостите на хепънинга, а надарената Настя от Украйна изпя за всички шлагерите " Earth song “ на Майкъл Джексън и френската “Ma Philosopie “.

Всички дейни деца получиха грамоти и разнообразни награди, които да им припомнят какъв брой е значимо да се опазва околната среда и по какъв начин всяка дребна крачка е значима, с цел да се оправим с този наболял екологичен проблем.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР