Хемофилията, необичайно заболяване на кръвосъсирването, тихо навлиза в историята, като

...
Хемофилията, необичайно заболяване на кръвосъсирването, тихо навлиза в историята, като
Коментари Харесай

Хемофилия - Кралската болест на кръвта

Х емофилията, извънредно заболяване на кръвосъсирването, безшумно навлиза в историята, като скрито се популяризира в кралските фамилии заради генетично завещание. Една забележителна персона, кралица Виктория, несъзнателно предава това заболяване на потомците си, което го трансформира в безшумно, само че трагично наличие в историята на кралските особи. 

Браковете сред кралските особи, вместо да доведат до огромно завещание, способстват за разпространяването на това рядко заболяване. При лимитирано генетично многообразие и блян към опазване на чистотата на кръвните линии, генетичните нарушавания намират удобна почва за разпространяване.

Кралица Виктория, носителка на хемофилия, предава болестта на сина си Леополд и дъщерите си Алис и Беатрис, с което слага началото на генетична каскада с трагични последствия в европейското кралско семейство. 

Забележително е, че терминът " хемофилия " е въведен едвам през 19 век. Преди това тя постоянно е била наричана " кръвохрачене ". Ранните лекувания, в това число опитите да се употребява разредена змийска отрова, не били изключително ефикасни. 

В последна сметка обаче напредъкът в медицината обезпечава лекувания, които доста усъвършенстват качеството на живот на хората с хемофилия. Въпреки че историята на хемофилията в кралските родове е по едно и също време трагична и завладяваща, напредъкът в медицината е дал вяра на засегнатите от това положение. За благополучие разбирането за хемофилията се е развило с времето, предоставяйки по-добри благоприятни условия за диагностика и лекуване. 



* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР