Хелоуин наближава, а с това се увеличават и абсурдните стоки,

...
Хелоуин наближава, а с това се увеличават и абсурдните стоки,
Коментари Харесай

Кървави места, пропити с мистерия, които са туристически дестинации

Хелоуин наближава, а с това се усилват и неуместните артикули, които може човек да си купи от магазините по случай празника. Няма да се занимаваме с полемики " за " или " срещу " празника, само че ще ви представим някои от местата по света, които в действителност са злокобни и  Хелоуин не им е по никакъв начин необходим. Вижте в канала във vbox7:

1. Катакомбите в Париж

Продължителните дъждове през 1780 година наводняват така и така пренаселеното гробище Les Innocents във френската столица. След като водата спада, стартира 12-годишно преместване на телата от наводненото гробище в някогашните варовикови кариери в града. В катакомбите са заровени 6 млн. души, като туристите могат да посетят това място и през днешния ден.
               

A post shared by (@jtellez17) on Oct 24, 2019 at 10:15pm PDT

2. Казармите в Швайнфурт, Германия

Това място съхранява едни от най-страшните мемоари от Втората международна война. В региона е функционирала и психиатрична болница, където по-късно се настанява американска войска. Нацистите са съхранявали телата на покойниците, с цел да ги балсамират. Американски бойци описват за свръхестествени събития, като да вземем за пример да видят над леглото си нацистки боец или здравна сестра, покрити в кръв.
               

A post shared by (@georg_650) on Mar 27, 2017 at 11:58am PDT

3. Фарът на св. Августин във Флорида, Съединени американски щати

Твърде доста са трагичните събития, които са се случили в региона. И тук даже не броим паранормалната интензивност. Местните имат вяра, че в къщата до фара живее фантом на човек, починал при боядисването на фара. Някои пък настояват, че чуват писъци на деца от кулата, защото три млади девойки са намерили гибелта си наоколо.
               

A post shared by (@stauglighthouse) on Oct 17, 2019 at 4:23pm PDT

4. Островът Повеглия във Венеция, Италия

Островът преди е бил карантинна зона, където са изхвърляни телата на жертвите на бубонната чума. Местните настояват, че към момента чуват камбанен звън от острова, макар че от епохи там няма камбанария. Незаконно е да се посещава островът, само че към момента може да се види рушащата се болница на крайбрежията на Повеглия.-->
               

A post shared by (@tatiana_trrrofimova) on Feb 2, 2019 at 11:33am PST

5. Замъкът Лийп в Ирландия

Хората, намерили гибелта си в замъка, са безчет. Легендата споделя за мъж от клана О'Карол, който мечтаел за власт. В припадък на полуда пронизал брат си, който бил духовник и изпълнявал меса. В началото на предишния век замъкът е реновиран, като е намерено скрито подземие, от което са изкарани три каруци със скелети.
               

A post shared by (@ireland_travel) on Sep 8, 2019 at 10:46am PDT

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР