Хелоуин е празник, който се чества в различни краища на

...
Хелоуин е празник, който се чества в различни краища на
Коментари Харесай

От горене на пари до разговор с мъртвите - най-странните тра...

Хелоуин е празник, който се празнува в разнообразни краища на света. В навечерието на празника новото видео от канала TOP of he TOPS на Vbox7.com показва някои от най-странните обичаи свързани с него.

Криене на ножове

Тази традиция се практикува в Германия, където на 1 ноември се посещават гробовете на умрелите родственици. Седмица преди тази дата германците държат ножовете в дома си скрити, с цел да не наранят инцидентно някой от призраците.

Боб от мъртвите

Италианците подготвят огромни сладкиши във формата на фасул. На Хелоуин те отиват на черква, оставяйки вратите на домовете си необятно отворени, с цел да може мъртвите да влязат и да се почерпят с храната.

Горене на пари и плодове

В Хонконг честват Фестивалът на гладните призраци, където хората изгарят предмети за мъртвите, в това число плодове и пари. Те палят фотоси и всичко друго, което сметнат, че ще донесе разтуха и помощ на мъртвите.

Ябълкова обелка

В Шотландия на Хелоуин е традиция да обелите ябълка, като внимавате обелката да остане дълга линия. След това би трябвало да хвърлите обелката зад тила си, а когато падне ще изпише буквите на индивида, за който ще се ожените.

Отражение в огледалото

Тази традиция е присъща за Англия. При нея младежи застават пред огледало в затъмнена стая, гледайки личното си отражение. Това продължава, до момента в който през рамото си не видят облика на индивида, за който ще се оженят. Според легендата, в случай че умрат преди да се оженят ще видят скелет.

Бармбрак

Ирландска традиция, при която се подготвя специфичен сладостен самун, в който се слагат разнообразни предмети, посредством които се предсказва бъдещето.

Цвекло и ряпа вместо тиква

В Англия имат по-различен взор върху тиквените фенери. Там употребяват цвекло или ряпа, с цел да издълбаят страшните лица, които сме привикнали да виждаме върху тиквите.

Разговор с мъртвите

В Чехия Хелоуин е прочут като „ Възпоменание на всички починали “. На този ден мнозина носят цветя и джунджурии до гробовете на своите близки. Освен това, слагат столове към огъня, с цел да могат да беседват с тези, които са ги напуснали.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР