Хелоуин е най-опасният за децата "празник", смятат ученитеАмерикански лекари определиха

...
Хелоуин е най-опасният за децата "празник", смятат ученитеАмерикански лекари определиха
Коментари Харесай

Хелоуин е най-опасният за децата "празник", смятат учените

Хелоуин е най-опасният за децата "празник", считат учените
Американски лекари дефинираха Хелоуин за най-опасния ден в живота на едно дете.

В случая не става въпрос за нараснал риск от развиването на кариеси, а за заплаха от сериозен пътен случай, написа в текста на проучване, оповестено в реномираното академично списание JAMA Pediatrics.

"Повече от век децата притичват от къща на къща и събират лакомства, а купоните по случай Хелоуин добиха известност измежду студенти и даже възрастни", означават учените.

Според тях черните костюми и тези в други тъмни тонове доста усилват заплахата от съдбовен случай на пътя. Всеобщата възбуденост и приложимост на алкохол също способстват за това на Хелоуин броят на жертвите на пътнотранспортни катастрофи да бъде с цели 43% по-висок от нормалния.

Изследователите обаче акцентират, че "празникът" не въздейства в забележителна степен на смъртността от ПТП при възрастните. Увеличената смъртност на този ден се дължи извънредно на произшествия с първокласници и по-малки деца. Хелоуин е рисков, въпреки и в по-малка степен, и за малко по-големите. Учащите на възраст от 9 до 17 години също е най-вероятно да попаднат под колелата на транспортно средство точно на този ден.

Хелоуин към този момент се възприема като всекидневен празник на есента в редица западни страни. Независимо от античните корени, традицията да се обличат костюми, изрязват тикви и раздават на децата сладкиши е относително нов феномен, който поражда при започване на 20 век в Съединените щати. /РИА "Новости" и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР