Хелмут Марко заяви, че съветът му към Себастиан Фетел да

...
Хелмут Марко заяви, че съветът му към Себастиан Фетел да
Коментари Харесай

Шеф на Ред Бул: Посъветвах Фетел да си вземе почивка

Хелмут Марко съобщи, че съветът му към Себастиан Фетел да си вземе година отмора е бил подбуден от убедеността му, че обстановката на пазара на водачи за 2022 година ще е съществено изменена. Австрийският консултант на отбора на Ред Бул изясни също по този начин пред немския уеб страница f1-insider.com, че са се разминали с четирикратния международен първенец през 2020-та.

„ Очевидно беше, че сезонът му с Ферари ще е сложен. Не желаех да взима прибързани решения, а да изчака. Беше ми ясно, че нещата на пазара на водачи за 2022 година ще се трансформират фундаментално. Бях уверен да вземем за пример, че ще има свободно място в Мерцедес и освен там ", съобщи Марко.

„ Така че посъветвах Себастиан да си вземе отмора, имайки поради и Ред Бул. Исках да е на пазара в точния миг, с цел да одобри допустимо най-хубавото предложение. Но на първо място не желаех един четирикратен международен първенец да се сбогува по този метод с Формула 1. Не като другар и не като човек на Ред Бул “, добави още той.

„ При нас нямаше свободно място за 2021 година, когато от Ферари му дадоха предизвестието. В оня миг смятахме, че Алекс Албон ще се развие в позитивна посока и ще кара през идващия сезон. Това и споделих на Себастиан. За страдание сбъркахме и когато трябваше да действаме, той към този момент не бе свободен поради дълготрайния си ангажимент към Астън Мартин ", сподели шефът на Ред Бул.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР