Hellenic Petroleum предрича, че ще приключи 2018 година с печалба

...
Hellenic Petroleum предрича, че ще приключи 2018 година с печалба
Коментари Харесай

Собственикът на бензиностанции ЕКО очаква €1 милиард печалба

Hellenic Petroleum предсказва, че ще завърши 2018 година с облага преди лихви, такси, обезценки и обезценка от над €1 милиард, съобщи основният изпълнителен шеф Ефстатиос Цоцорос, представен от Reuters. През предходната година тя бе €851 милиона.

Прогнозата е на база резултатите за първите осем месеца на годината и при изискване, че няма стачки или друга казуса в интернационалната конюнктура.

В четвъртък Hellenic регистрира 25% растеж в облагата за полугодието, като тя доближи €473 милиона. Компанията съобщи, че чака още по-силен резултат през третото тримесечие поради по-висок марж.

Дружеството е оповестено за продажба и напълно скоро може да има нов мажоритарен притежател. Гърция и Panueropean Oil and Industrial Holdings продават каузи си от 50,1 % в процедура, която може да се окаже най-печелившата приватизация за компанията до момента. Кандидатите са Glencore и Vitol.

Работниците в компанията обаче не са удовлетворени от продажбата и предходната седмица блокираха физическия достъп на представители на претендентите от влизане в офисите в Атина.

 Glencore и Vitol в конкуренцията за Hellenic Petroleum
Две европейски компании в конкуренция за притежателя на бензиностанции " ЕКО "

Една от най-големите приватизационни покупко-продажби в прилежаща Гърция

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР