Helio G91 скоро ще бъде в основата на редица евтини

...
Helio G91 скоро ще бъде в основата на редица евтини
Коментари Харесай

MediaTek представи Helio G91: нов чип за смартфони от начално ниво

Helio G91 скоро ще бъде в основата на редица евтини смарт телефони с поддръжката на 4G мобилните мрежи

MediaTek разгласи новата едночипова система Helio G91 за смарт телефони от начално равнище, които не се нуждаят от висока продуктивност. Но поддържат мобилните връзки от пето потомство. Осемядреният чипсет е основан на 6х процесорни ядра Cortex-A55 и 2х процесорни ядра Cortex-A75. Максималната периодичност на последните доближава 2 GHz. Графичната подсистема е показана от интегрирания графичен ускорител Mali-G52 MC2. Производственият развой не е конкретизиран, само че поради спецификациите, този чип съвсем повтаря 12 nm процесор Helio G88.

Представяйки Helio G91, компанията MediaTek слага главния акцент върху поддръжката на камери с резолюция 108 MP. Като цяло това е главната му разлика от Helio G88. Новата платформа включва голям брой хардуерни ускорители и технологии. Включително механизъм за дълбочина за основаване на размит декор, блок за ръководство на камерата (CCU), електронна стабилизация на изображението (EIS) и промяна на изкривяването от плъзгането на пандиза (RSC).

Останалите спецификации на Helio G91 и Helio G88 са едни и същи: поддръжка на екрани с резолюция 2520×1080 пиксела при 90 Hz, до 8 GB LPDDR4x RAM и eMMC 5.1 флаш памет. И още: Bluetooth 5.0, Wi-Fi 5 и Cat-7 DL.

Helio G91 наподобява ще бъде в основата на голям брой евтини смарт телефони с поддръжката на 4G клетъчни мрежи, които би трябвало да излязат на пазара в близкото бъдеще

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР