Хеликоптери се притекоха на помощ за спасяването на четирима хавайци,

...
Хеликоптери се притекоха на помощ за спасяването на четирима хавайци,
Коментари Харесай

Инфарктна ситуация с вулкана на Хаваите! Четирима души щяха да бъдат живи опечени, ако...

Хеликоптери се притекоха на помощ за спасяването на четирима хавайци, откакто изтичащата от вулкана на остров Килауеа лава, сложи в капан редица къщи, оповестиха локалните управляващи.
Кметът на Хавай Хари Ким написа в Туитър, че " бързо движещата се лава предходна покрай Малама Ки Плей ", край горския резерват Пуна. Лавата " изолира към 40 жилища в региона ", написа той, добавяйки, че четирима души са били " безвредно евакуирани " от хеликоптери на окръг Хавай и националната армия.
" Ако към момента се намирате в региона, стойте на безвредно място и очаквайте публични указания, " предизвести Ким.
Американската геологическа работа, която следи вулканите и земетресенията в целия свят, съобщи посредством Туитър, че " бързо течаща лава от вулкана се придвижва с 300-400 ярда на час ". Специалистите регистрират, че " неприятното качество на въздуха от нарасналите газови излъчвания и димът от изгарящата растителност способстват за неприятното качество на въздуха в долната част на Пуна ".
Килауеа е най-активният вулкан в света и един от петте на Големия остров на Хавай.
Той стартира да изригва на 3 май, което накара към 2 000 души да изоставен домовете си в планината.
Учени предвиждат, че вулканичната интензивност може би е предходник на огромно изригване, сходно на това, което раздруса острова в средата на 20-те години на предишния век.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР