Хеликоптери на швейцарската армия се включиха в транспортирането на вода

...
Хеликоптери на швейцарската армия се включиха в транспортирането на вода
Коментари Харесай

Швейцарската армия се грижи за жадните животни по алпийските ливади

Хеликоптери на швейцарската войска се включиха в превозването на вода до хиляди жадни селскостопански животни по алпийските ливади, заяви.
 
По-слабите превалявания тази година принудиха фермерите да извикат армията, с цел да оказват помощ с освежаването на зажаднелите животни. В ход е двуседмична интервенция с три хеликоптера Super Puma, които летят, с цел да изпълнят съвсем празните резервоари, употребявани от фермерите за техните крави,прасета и кози. 

Фермерът Жак Руфьо, чието стадо от 130 говеда се нуждае от 10 000 литра вода дневно, сподели, че това е била мъчителна година, белязана от липса на дъжд.

Шест хеликоптера бяха мобилизирани в опит да оказват помощ на фермерите , които чакат тежка есен с липса на фуражи. Работата на швейцарските военни ще продължи до 19 август. По време на интервенцията ще бъдат доставени към 400 000 литра вода. Подобна акция бе извършена и по време на сушите през 2015 година и 2018 година

„ С световното стопляне има възможност този тип задачи да зачестят в бъдеще “ , сподели командирът на швейцарската териториална войска Матиас Тюшер.

Според Фредерик Менетри, шеф по земеделието в кантон Фрибург, използването на хеликоптери би трябвало да бъде изключение. „ Трябва да влагаме в резервоари, които ще ни оказват помощ да преодолеем летните суши “, сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР