Хеликоптерът за спешна медицинска помощ по въздух направи първи тренировъчен

...
Хеликоптерът за спешна медицинска помощ по въздух направи първи тренировъчен
Коментари Харесай

Тестваха първия медицински хеликоптер

Хеликоптерът за незабавна здравна помощ по въздух направи първи подготвителен полет. На първата подготвителна HEMS задача на авиационния оператор „ България Хели Мед Сървиз “ ЕАД участва транспортният министър в оставка Георги Гвоздейков.

Хеликоптерът излетя от авиобазата на Главна дирекция „ Гранична полиция “ (ГДГП) в 11.48 ч и кацна в 11.58 ч на болничното вертолетно летище на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) „ Св. Екатерина “, след което се върне назад в базата.

Демонстрационният полет с хеликоптера за незабавна здравна помощ в началото бе плануван за 15 март. Полетът беше отсрочен за през днешния ден поради националния печал в памет на патриарх Неофит.

„ Предстоят процедурите по привършване на образованието на водачите. След като създадат по 10 часа на водач, хеликоптерът може да е въведен в употреба “, изясни Гвоздейков. Пилотите минали образование са шестима, като има и друга група за другите два хеликоптера, съобщи още министърът в оставака.

Имаше много неверна информация за редовността на хеликоптера, съобщи Гвоздейков. Дефектите са отстранени още преди той да пристигна в България, увери министърът. Летял е под надзора на италианските управляващи, дали биха си разрешили това, което се разпространяваше  – изрично не, сподели Гвоздейков и добави, че сигурността в авиацията е преди всичко.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР