Хеликоптерът се приземи днес на базата на Гранична полиция след

...
Хеликоптерът се приземи днес на базата на Гранична полиция след
Коментари Харесай

Първият медицински хеликоптер вече е у нас

Хеликоптерът се приземи през днешния ден въз основата на " Гранична полиция " след няколко междинни кацания. Там въздушната кола за спешна помощ ще се намира краткотрайно. Машината беше посрещната от министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков и други публични лица.

 

Три са сертифицираните хеликоптерни болнични площадки -  Вече имаме три регистрирани площадки в УМБАЛ " Света Анна " в София, МБАЛ " Уни Хоспитал " - Панагюрище и УМБАЛ " Света Марина " във Варна. Главна въздухоплавателна администрация преглежда документите на още 5 - две ще бъдат на територията на столицата, а по една - в Русе, Пловдив и Велико Търново.

Очаква се първият медицински хеликоптер да бъде показан публично на следващия ден следобяд в наличието на премиера акад. Николай Денков, здравният министър Христо Хинков и транспортният министър Георги Гвоздейков.

 

Въздушната кола за спешна помощ е създадена от компания “Леонардо ”. Придобита е с европейски пари. Очакват се още пет машини, които би трябвало да дойдат по график. Вторият хеликоптер се чака през юни и е очакван за оперативната база в Долна Митрополия. В края на тази година се чака третата машина, която ще бъде разполагаем в оперативната база в Сливен. Останалите ще дойдат поетапно през 2026 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР