Хеликоптерът, с който трагично загина баскетболната легенда Коби Брайънт, не

...
Хеликоптерът, с който трагично загина баскетболната легенда Коби Брайънт, не
Коментари Харесай

Нови детайли: Хеликоптерът на Коби е бил без черна кутия, не е имало шанс за оцелели

Хеликоптерът, с който трагично почина баскетболната легенда Коби Брайънт, не е бил оборудван с черна кутия. Това стана ясно при продължаващото следствие на злополуката.

Вместо това машината е била оборудвана с iPad, който е помагал за навигиране на направления, изясняване на ситуацията и видимостта, както и за контакт с наземни служби.

Нито един от деветте пасажери в машината не оцеля в смъртоносния конфликт на хълма над градчето Калабасас, на 40-ина километра от Лос Анджелис.

Националният съвет за сигурност на превоза в Съединени американски щати (NTSB) изнесе нова информация за случилото се, а ФБР асистира със събиране на доказателства.

Съветът прикани локалните да оказват помощ със фотоси, направени в региона в неделя заран, с цел да има повече изясненост към това тъкмо какъв брой сериозна е била мъглата. Именно тя се счита за съществена причина за злополуката.

Членът на NTSB Дженифър Хомънди разказа злополуката като " опустушителна " и излиза наяве, че при тези условия е нямало никакъв късмет някой от пасажерите да оцелее.

Хомънди разкрива, че водачът на хеликоптера се е принудил да кръжи в продължение на 12 минути в очакване да получи позволение за кацане от въздушния надзор. След това се е покачил на 700 метра надморска височина, с цел да избегне облак, а по-късно е подхванал низходящ завой наляво.

Радарът е изгубил връзка с хеликоптера към 9:45 часа локално време. Шерифът на окръга Алекс Виланова споделя, че регионът към произшествието се охранява и не се позволява достъпа на външни лица.

Целият свят продължава да скърби за трагичната загуба на един от най-великите баскетболисти за всички времена. Във Филипините да вземем за пример, са разкрили чисто нова зала, носеща името на Брайънт, единствено 12 часа преди гибелта му (снимката горе).

Американецът е доста известен в тази страна, в която баскетболът е вяра. Посещавал я е седем пъти, с цел да се трансформира в любим №1 на почитателите.

Междувременно обичаният футболен тим на Коби - Милан, пожела да излезе с черни ленти за идващия си идния си мач в шампионата за Купата на Италия против Торино. Италианската федерация е отказала, само че все пак " росонерите " ще носят въпросните ленти във вторник вечерта. Клубът е подготвен да бъде санкциониран, само че да уважи паметта на Брайънт.

Около залата на Лейкърс в Лос Анджелис бдението на почитателите е непрекъснато. Свещи, цветя, екипи на звездата... Мястото е превърнато в нещо като дребен олтар за поклонение пред прекомерно рано починалата спортна икона на града. Коби си отиде на 41 година, а 20 сезона даде на единствения тим, за който е играл в НБА - точно Лейкърс.

Меджик Джонсън, легенда на същия отбор, го назова " Най-великият Лейкър в историята ", макар че златистият екип е носен освен от Меджик, само че и от Уилт Чембърлейн и Карим Абдул Джабар - две митични фигури на НБА.

В същото време производителят на спортна екипировка " Найк " изтегли от пазара продуктите с марка " Коби Брайънт ".

" Изразяваме откровените си съболезнования към най-близките на Коби и щерка му Джиана, в частност тяхното семейство и другари. Коби беше един от най-великите спортисти в своето потомство и имаше извънредно въздействие в света на спорта и на баскетбола. Беше обичан член в фамилията на " Найк ". Ще ни липсва доста. Мамба вечно ", написаха в публично изказване " Найк ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР