Хеликоптерът на иранския президент е изгорял напълно, надеждите да бъде

...
Хеликоптерът на иранския президент е изгорял напълно, надеждите да бъде
Коментари Харесай

Хеликоптерът на иранския президент е изгорял напълно, надеждите да бъде намерен жив са малки 



Хеликоптерът на иранския президент е изгорен изцяло, очакванията да бъде открит жив са дребни

Екипите, които вземат участие в интервенцията по търсене и избавяне, са достигнали до останките на хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси, който се разруши през вчерашния ден в мъчнопроходим регион в Северозападен Иран, заяви иранската държавна телевизия, представена от Ройтерс. Засега няма информация за положението на пасажерите в хеликоптера.


Ръководителят на иранския Червен полумесец Пир Хосейн Коливанд сподели по държавната телевизия: " Движим се към останките от авариралия хеликоптер на президента Раиси, обстановката не е добра ".
Няма признаци на живот в останките от хеликоптера на президента на Иран Ебрахим Раиси, сподели по иранската държавна телевизия ръководителят на иранския Червен полумесец Пир Хосейн Коливанд, откакто избавителните екипи доближиха тази заран до мястото на злополуката, съобщи по-късно Ройтерс.

Пред Ройтерс ирански представител е споделил, че хеликоптерът е изгорен изцяло при злополуката, а очакванията Раиси да бъде открит жив са дребни.

Иранският президент дружно с външния министър Хосейн Амир Абдолахиан и други високопоставени ирански представители е бил на борда на хеликоптера, който съгласно известията на иранската държавна телевизия е направил „ твърдо кацане “ в Северозападен Иран. Операцията по търсене и избавяне е затруднена от сложния терен в региона и неподходящите атмосферни условия.

По-рано Анадолската организация заяви, че турски безпилотен летателен уред „ Акънджъ “ е разпознал рано тази заран източник на топлота, за който се предполагаше, че може да идва от мястото на злополуката на хеликоптера. Засега няма публична информация дали останките са открити на посоченото място. След злополуката на хеликоптера на Раиси турското министерство на защитата изпрати безпилотен уред „ Акънджъ “ и хеликоптер „ Кугър “ с опция за нощно виждане за присъединяване в избавителната интервенция.

Ройтерс дефинира Раиси като хадлайнер и считан за вероятен правоприемник на Върховния ирански нравствен водач аятолах Али Хаменей, който поддържа политиките му. Шейсет и три годишният Раиси беше определен на президентския пост през 2021 година и от заемането на длъжността разпореди стягането на законите за морала, беше отпред на кървавото потушаване на антиправителствените митинги и държеше твърда линия в нуклеарните договаряния със международните сили.

Катастрофата идва в миг на възходящо неодобрение в Иран към редица политически, обществени и стопански рецесии. Иранската теократична власт е под интернационален напън поради противоречивата нуклеарна стратегия на Техеран и поради задълбочаващите се военни връзки с Русия по време на войната с Украйна.

От нападението на " Хамас " против Израел на 7 октомври и израелската интервенция в Ивицата Газа спорове с присъединяване на свързани с Иран групи избухнаха на доста места в Близкия изток.

Раиси беше на границата с Азербайджан, където дружно с азербайджанския президент Илхам Алиев откри язовир, построен като взаимен план на двете страни. Хеликоптерът му се разруши на връщане от церемонията, напомня Българска телеграфна агенция.





Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР