Хеликоптерът, който се разби вчера сутринта в дере край Гърмен

...
Хеликоптерът, който се разби вчера сутринта в дере край Гърмен
Коментари Харесай

Изясниха причината за катастрофата на хеликаптира край Гърмен

Хеликоптерът, който се разруши през вчерашния ден сутринта в дере край Гърмен минути след политане, се е блъснал в дърво, преди да набере височина, с цел да излезе от гъстата мъгла. Такова е краткотрайното умозаключение на специалистите, проверяващи аргументите за случая, пидаде БНР.

При огледа на местопроизшествието, което продължава и сега, е открито, че хеликоптерът се е разрушил от удар, защото останките от него са били доста раздробени. Пилотът е правил опит да излезе над гъстата мъгла, даже завивайки в противоположна посока на полета към Пловдив, сподели Христо Христов от разселдващия екип:

" Най-вероятно повода е краткотрайна загуба на ориентация заради попадане в комплицирана метеорологична конюнктура ".

Според проверяващите системата за разпространяване, прикрепена към селскостопанската летателна машина, се е блъснала във високо дърво и водачът е изгубил ръководството на хеликоптера:

" Много стръмен е скатът, към 50-60 градуса надолнище. Хеликоптерът подходил и има един бор, който е на 5 метра най-високата част, който е закачил със страничната система за оросяване, разследване на което се срутва самолетът надолу по ската ".

Разследването на място продължава, като в това време се разчистват останките от хеликоптера.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР