Хеликоптерът, който изчезна край Гърмен и по-късно беше открит в

...
Хеликоптерът, който изчезна край Гърмен и по-късно беше открит в
Коментари Харесай

Падналият хеликоптер е на фирмата, чийто аероплан хвърля банкноти с лика на Живков

Хеликоптерът, който изчезна край Гърмен и по-късно беше открит в 50-метрова бездна, е на същата компания, чийто самолет през месец юли прелетя ниско над плаж " Градина " - " Авио отряд Варна ", осведоми.

Тогава на " Джулай морнинг " хеликоптерът прелетя рисково ниско над плаж " Градина ", където доста хора се бяха събрали да посрещнат изгрева. От него бяха изхвърляли хартии с лика на Тодор Живков, а хора висели от вратите на машината.

Междувременно от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че е открито тялото на водача от.Селскостопанския летателен уред е открит на 1-2 км от с. Гърмен - в труднодостъпно дере.

Хеликоптерът и тялото на починалия водач са открити в бездна, дълбока към 50 метра, сподели за Българска телеграфна агенция кметът на гърменското село Горно Дряново Ибрахим Пингов, който е лидер на доброволното формирование.Петима доброволци от формированието са достигнали до мястото на злополуката, измежду които и Пингов.

„ Като че ли се е блъснал в дърво или тъкмо във върха на ската и е паднал надолу по дерето “, уточни кметът. Той добави, че теренът е извънредно мъчнопроходим, а доброволците са стигнали мъчно до мястото на случая.

Доброволното формирование се е присъединило в издирването в петък след 16:30 часа. Участвали са повече от 20 пожарникари, както и екипи на Планинската избавителна работа към БЧК, сподели кметът. По думите му издирването от страна на доброволците е почнало в следобедните часове, тъй като тогава са получили информация за местоположението от джипиеса на хеликоптера.

" Имахме подготвеност още от сутринта да стартираме издирването, само че се предполагаше, че може да е паднал към Цалапица и интензивността спадна, само че имахме подготвеност през целия ден да се включим в издирването ", добави Пингов.

Припомняме, чехеликоптерът от гражданската авиация,пръскал против вредители, е изхвърчал от с. Гърмен, с цел да се прибере в базата в Пловдив. Няколко часа по-късно обаче е изгубена връзка с него. В акцията по издирването се включи ивертолет „ Кугар “ от Военновъздушни сили.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР