Хеликоптер се включи днес в гасенето на горски пожар в

...
Хеликоптер се включи днес в гасенето на горски пожар в
Коментари Харесай

Хеликоптер гаси горски пожар край Тешел

Хеликоптер се включи през днешния ден в гасенето на горски пожар в региона на Тешел, заяви ст. комисар Симеон Цървуланов, шеф на Районната противопожарна работа в Смолян.

Пожарът не е огромен, публикуван е на почти 50 дка повърхност, само че потушаването му е усложнено, защото се намира в труднодостъпна околност, до която се стига единствено пешком. Огънят в гората е провокиран от паднала през вчерашния ден гръмотевица, тогава е локализиран и овладян, само че през днешния ден още веднъж има обособени огнища, поради което се постанова включване и на вертолет.

На мястото на пожара са горски служащи и пожарникари, които втори ден се борят с огнената буря прецизират от Регионалната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Огънят е обхванал територия от държавния горски фонд, като пожарът е низов.

Пламналата гора е сред бент. " Тешел " в посока Триград и Мугла, надалеч е от обитаеми места. В тази гора в миналото е добивана смола и по земята има останали голям брой паднали дървета, които са обхванати от пламъците. Мълнии провокираха три пожара в Смолянско през последната седмица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР