Хеликоптер се разби на път в селски район на американския

...
Хеликоптер се разби на път в селски район на американския
Коментари Харесай

Шестима загинаха при катастрофа с хеликоптер в САЩ

Хеликоптер се разруши на път в селски регион на американския щат Западна Вирджиния. При случая, станал в сряда вечерта, са починали шестима души.

Службата за изключителни обстановки в окръг Логан, където е паднала машината Bell UH-1B, заяви в обява във Фейсбук, че път 17 в региона е затворен.

Рей Брайънт, началник на интервенциите на службата за незабавна помощ в Логан, съобщи пред локалната телевизия WSAZ, че повода за случая към момента не е открита.

Той добави, че хеликоптерът, който е бил основан на близкото летище и употребен за туристически полети, избухнал в пламъци, когато спасителите пристигнали.

Местната жителка Боби Чайлдс, която живее наоколо до мястото на злополуката, споделя пред WSAZ, че се е обадила на службите за незабавна помощ и по-късно се е втурнала към мястото на случая.

" Тичах толкоз бързо, колкото можех. Качих се до хеликоптера, само че огънят беше прекомерно мощен ", споделя тя.

Губернаторът на Западна Вирджиния Джим Джъстис написа в Twitter, че той и брачната половинка му " се молят за фамилиите на починалите в тази трагична злополука ".

Bell UH-1B, именуван " Хюи ", е създаден през 50-те години на предишния век и е необятно употребен от американската войска по време на Виетнамската война.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР