Хеликоптер падна близо до детска градина и жилищна сграда в

...
Хеликоптер падна близо до детска градина и жилищна сграда в
Коментари Харесай

Вътрешният министър и цялото ръководство на МВР Украйна загинаха в катастрофа с хеликоптер край Киев

Хеликоптер падна покрай детска градина и жилищна постройка в киевкото предградие Бровари. Загинали са 16 души, в това число министърът на вътрешните работи. Снимка: УНИАН/ Българска телеграфна агенция
Шестнайсет души, в това число украинският вътрешен министър, починаха при разбиването през днешния ден на хеликоптер покрай детска градина и жилищна постройка в град Бровари, край украинската столица Киев, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки международните организации.

Пожар избухна наоколо до детската градина и децата и личният състав бяха изведени от постройката. По време на злополуката е било мрачно и мъгливо и съгласно първичните данни хеликоптерът е блъснал детската градина, преди да се разбие покрай жилищна постройка.

Освен вътрешният министър са починали първият заместник-министър и държавен секретар в украинското Министерство на вътрешните работи.

„ Днес сутринта в Бровари се разруши хеликоптер на Държавната работа за изключителни обстановки. В резултат на авиокатастрофата е починало управлението на Министерство на вътрешните работи – министърът, първият заместител министър и държавният секретар “, заяви шефът на Националната полиция Игор Клименко.

По думите на Клименко по предварителни данни са починали 16 души, от които две деца. 9 от жертвите са били на борда на хеликоптера. Сред жертвите има две деца. 22-ма души са в болница.

Хеликоптерът е принадлежал на Министерството на изключителните обстановки. Първоначалната версия на проверяващите за аргументите за тежкия случай е човешка неточност. Пилотът на машината „ Super Puma “ е летял прекомерно ниско в мъглата и вертолетът се е блъснал в покрива на детска градина.

На място работят избавителни екипи и всички профилирани служби. Огледът продължава.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР