Хеликоптер на полицията на Венецуела е атакувал сградата на Върховния

...
Хеликоптер на полицията на Венецуела е атакувал сградата на Върховния
Коментари Харесай

Полицейски хеликоптер щурмува властта във Венецуела

Хеликоптер на полицията на Венецуела е атакувал постройката на Върховния съд и на вътрешното министерство, предава „ Ройтерс ".

Президентът Николас Мадуро окачестви нападението като " терористичната " офанзива.

Именно той оповести новината за офанзивата. 54-годишният социалистически водач, който е изправен пред тримесечни митинги на опозицията разгласи, че хеликоптер е стрелял по постройката и от него са хвърлени гранати, за които по-късно стана ясно, че не са избухнали. Той разясни, че от хеликоптера са създадени 15 изстрела към министерството на вътрешните работи и са хвърлени четири гранати към постройката на Върховния съд.

Свидетели оповестяват, че са чули няколко детонации в центъра на Каракас, където се намират държавните институции.

" Рано или късно ние ще хванем хеликоптера и тези зад тази въоръжена терористична офанзива против институциите на страната ", закани се президентът.

" Имаше обществена интензивност във Върховния съд. Можеше да има десетки починали ", продължи той.

Лидерите на опозицията от дълго време приканват силите за сигурност да спрат да пазят диктатора, както те го назовават.

В обществените мрежи представители на опозицията настояват, че офанзивите с хеликоптера може авансово да са били готови, с цел да се оправдае принуда или покриване на драма в Народното събрание на страната, където двама депутати оповестиха, че са били обсадени от проправителствени банди.

По-рано Мадуро предизвести, че той и поддръжниците му ще вземат оръжие в ръце, в случай че държавното управление му бъде свалено със мощ.

" Ако Венецуела изпадне в безпорядък и принуждение и Боливарската гражданска война бъде унищожена, ние ще се бием. Никога няма да се предадем и това, което не можеше да бъде реализирано с гласоподаване, ние ще го реализираме с оръжия, ние ще освободим родната си земя с оръжие ", закани се Мадуро.

Официално отговорност за офанзивата пое мъж, показал се като служител на реда под името Оскар Перес. Той излезе с видео изказване в Инстаграм.

„ Ние сме коалиция от военни, служители на реда и жители, които търсят баланс и са против това престъпно ръководство.

Не принадлежим към никоя политическа партия. Ние сме националисти, патриоти, институционалисти. Ще се бием не против силите на реда, а против тиранията ", разгласи мъжът.

За последните три месеца по време на митингите са починали минимум 75 души.

Мадуро, който наследи Уго Чавес през 2013 година, упорства за гласоподаване в особено конституционно заседание на 30 юли за изменение на конституцията на страната в опит да ограничи въздействието на опозицията в Народното събрание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР