Хеликоптер на НАТО падна в Йонийско море на около 85

...
Хеликоптер на НАТО падна в Йонийско море на около 85
Коментари Харесай

Канадски хеликоптер от мисия на НАТО падна в морето западно от Гърция

Хеликоптер на НАТО падна в Йонийско море на към 85 км западно от гръцкия остров Кефалония , предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Хеликоптерът е изхвърчал от канадската фрегата " Фредериктън ", която е част от интервенция на НАТО в региона на Средиземноморието . По предварителна информация, представена от ТАСС, на борда му е имало шест души. Но съгласно гръцката телевизия ERT, представена от АП, те са били трима.

Спасители откриха тялото на един умрял, а също и част от фюзелажа - главния корпус - на канадския хеликоптер.

В издирвателната интервенция вземат участие италианска и турска фрегата, които също са част от натовската интервенция, заяви гръцката държавна телевизия. Гръцките управляващи споделиха, че не са били помолени за помощ, защото регионът е много надалеч от континенталната част на Гърция и отвън региона на отговорност на страната за издирвателни и избавителни интервенции.

Според източници от гръцкото министерство на защитата случаят е станал довечера в 20:15 ч локално време, когато машината от вида " Чинук " изчезнала от мониторите на радарите. Фрегатата е част от непрекъснатата натовска формация SNMG2, ситуирана в Средиземноморието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР