Хеликоптер и повече от 290 души гасят пожара край село

...
Хеликоптер и повече от 290 души гасят пожара край село
Коментари Харесай

Следобедните новини от Южна Българоия на 07.11.2022 г.

Хеликоптер и повече от 290 души гасят пожара край село Кирково. Най-сериозната конюнктура е под връх св. Илия, разяснява началникът на огнеборците основен комисар Николай Николов. Той изясни, че ветровете са насочили пожара към българската страна на границата с Гърция. Двете съществени задания пред пожарникарите са да опазят гората и обитаемоте места. Началникът на пожарната Николай Николов увери, че няма заплаха за локалните. В помощ на пожарникарите от Кърджали се включиха чиновници на дирекциите в Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и Смолян. 30 хасковски военни също през днешния ден се включиха в гасенето. По-рано от ОД на МВР-Кърджали осведомиха за Дарик, че 30 огнеборци, военни, горски чиновници, ловци и доброволци са взели участие в гасенето на пожара. Николов изрази подозрение, че човешка немарливост е причинала пламъците и разяснява ексцентричните за сезона пожари. За последната седмица в страната е имало над 1100 пожара.

=============================

Рут Колева излезе с позиция във Facebook по отношение на фотосесията, в която тя театралничи, стъпила на костница на герои от Априлското въстание в Перущица. „ Нито аз, нито екипът, провел, продуцирал и осъществил тези фотоси, сме имали желание да уязвим паметта на героите. Като пра-правнучка на опълченец на Шипка (Кирил Балкански) постоянно съм отдавала респект и почитание на националните ни герои и сервирам персоналните си извинения на хората, които виждат в тези фотоси някакво опозоряване на българската история и памет “, написа във Facebook. Според нея обаче паметникът бил в окаяно положение, надраскан със свастики, вулгарни изрази и падащи плочки, а самият мемориален комплекс е бил затрупан с отпадъци, които са почистили преди снимането на фотосесията. „ Истината е, че не знаехме какво въплъщава този монумент, тъй като на никое място нямаше информация за него. Когато се върна в България, бих желал да направя подаяние на община Перущица, с цел да се почисти и усъвършенства положението му, и се надявам, че тази обстановка ще бъде добър урок за всички нас “, споделя още в позицията си Рут Колева. Пред Дарик радио още на 2 ноември кметът на Перущица Мария Вълканова заяви, че община Перущица е алармирала прокуратурата поради фотосите на Рут Колева върху паметника. Вълканова дефинира като " подигравка " въпросната фотосесия.

================================

Породисто куче нахапа грубо 11-годишно момче във Велинградското село Драгиново. Домашно хъски, събственост на 27-годишен гражданин на селото, се отвързало и тръгнало единствено по улиците. При контейнери за боклук срещнало две деца. Нападнало едно от тях, а другото в ужаса си съумяло да избяга и да повика помощ. Пострадалото момче е с голям брой пострадвания по лицето. Сигналът за случилото се е подаден до полицията от болничното заведение във Велинград, където нахапаното дете било откарано от негови близки. Медиците обаче решили, че пострадванията изискват профилирана помощ, тъй че след оказана първа помощ момчето е закарано в столична клиника в поделение по неврохирургия.

==================================

Бившият ръководител на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков е бил арестуван за следващ път в ареста. Този път - поради закана за ликвидиране. В неделя следобяд той срещнал на улица в родното си село Виноградец различен 53-годишен локален гражданин. Криел нож под тениската си. Заплашил го, че ще убие и него, и околните му. Изплашен, мъжът подал сигнал в Районното ръководство в Септември. Срещу Влайков сега се водят две досъдебни производства за нахлуване и побой. Бившият ръководител на градския съвет в Септември неотдавна излежа присъда за нелепата гибел на ресторантьора Наско Тонкев, който бе прострелян с револвера на Влайков по време на тържество. Според проверяващите, оръжието попаднало в ръцете на дете, което произвело съдбовния изстрел. След случая локалният политик бе отхвърлен от поста си и изключен от редиците на ГЕРБ.

=================================

Думата на жителите на село Тюркмен ще се чуе и мнението им ще бъде взето под внимание, само че на този стадий към момента се касае единствено за капиталово желание. Това съобщи кметът на община Брезово Христо Енков във връзка протестната подписка на живеещите в селото с искане да се спре построяването на кариера за рандеман на варовици в местността „ Орманите “ в землището на селото. Според еколога на Община Брезово, възможни пробивни действия и товарене на взривена скална маса ще повлияят негативно на водоемите в региона и на земеделската продукция. Припомням, че над 500 души са подкрепили протестната петиция на жителите на пловдивското село Тюркмен срещу построяването на каменната кариера.

==================================

Стоки със знаците на предпазени търговски марки са конфискувани от магазини в Златоград, оповестяват от полицията. Спецакцията по линия на " Престъпления срещу интелектуалната и индустриалната благосъстоятелност " е извършена в магазини и сергии на общински пазар в родопския град. В два от тестваните обекти, от „ Икономическа полиция “ са открили, изложени за продажба облекла с марки менте. Иззети са надлежно 39 от единия и 17 бр. от другия обект.

Информации на Искра Койчева, Тина Соколова, Живка Тодорова и Адриан Кулев
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР