Heil, Зеленски, казва жена в униформа пред портрет. Германско семейство

...
Heil, Зеленски, казва жена в униформа пред портрет. Германско семейство
Коментари Харесай

Информационна война. Как руски актьори се появиха в уж немски клип срещу помощта за Украйна

" Heil, Зеленски ", споделя жена в униформа пред портрет. Германско семейство безшумно повтаря, до момента в който е изнасяна покъщината му. Видеото с тези фрагменти е показано като немски митинг против помощта, която страната оказва на Украйна. Само че в клипа няма нищо немско. А всички артисти са руснаци.

Германско семейство - татко, майка и наследник - си седи у дома пред тв приемника, когато на вратата се появяват чиновници по сигурността със сурови лица и в униформи. Те стартират да конфискуват всичко в дома. Свалят даже обеците от ушите на майката и чупят прасенцето касичка на детето. Окичват портрет на украинския президент Володимир Зеленски на стената. " Heil, Зеленски ", повтаря страхливо фамилията след строгата служителка в униформа.

Това е сюжетът на видеоклип, който се върти в прокремълските канали и в обществените мрежи от 26 юли. Той няма посочен създател, само че в част от каналите се споделя, че е работа на крайнодясната немска политическа партия „ Алтернатива за Германия “.

За това няма никакви други обществени сведения, видеото не се популяризира от групировката. Оттам не разясняват след заложени въпроси от съветската работа на Радио Свободна Европа (RFE/RL). Няколко дни по-късно партията отхвърля пред Deutsche Welle да има нещо общо и споделя, че е научила за клипа от медиите.

В края на 1-минутното видео се споделя, че Германия е предоставила 22 милиарда евро помощ на Украйна от 2022 година насам. Периодът съответствува с началото на пълномащабната война на Русия в страната, само че този факт не се загатва.

На финала на клипа е иззет и плюшеният леопард на момчето - отпратка към модерните немски танкове Leopard, които Киев получава, с цел да се пази от съветските окупатори. „ Ако сте вкъщи в НАТО, научете се да очаквате НАТО в дома си “, споделя още видеото.

Германски или напълно съветски е пропагандният клип? Радио Свободна Европа разкри кои са участниците.
Професионални съветски артисти
Софтуер за различаване на лица оказва помощ на публицистите да разпознават актьорите от видеото. Оказва, че нямат нищо общо с Германия - това са професионални съветски артисти. Съвпаденията, засечени от технологията, не оставят съвсем никакво място за подозрение, че пропагандното наличие е създадено в Русия.

В ролята на бащата от “германското ” семейство е съветският кино артист Валентин Воробьов . Той има опит с пропагандно прокремълско наличие - през декември 2022 година се появява в клип, с цел да заяви по какъв начин Европа ще замръзне без достъп до съветска сила. Тогава Русия спираше поетапно природния газ за " неприятелските " европейски страни, застанали на страната на Украйна във войната. До рецесия в европейските страни обаче по този начин и не се стигна.

Клипът тогава също беше публикуван в обществените мрежи.
Майка и наследник
В ролята на майката от новия къс агитационен филм е актрисата Юлия Конюхова, демонстрира софтуерът.

Според към този момент изтрита обява в акаунта на Конюкова в Instagram видеото в действителност е продуцирано от съветския държавен ефирен канал RT . Каналът е неразрешен за лъчение в Европа като част от глобите против Москва поради войната в Украйна. В същата неналична повече обява в профила на Конюхова написа, че момчето в клипа е синът ѝ Святослав.

Когато RFE/RL попита Конюкова за обявата, тя отхвърли Instagram акаунтът да е неин. След това прекъсна връзката и спря да дава отговор на известия.

В ролята на суровата жена в униформа от видеото също е съветска актриса - Юлия Мандрико, разкрива още употребяваната от публицистите технология.
" Отличен удар в осведомителната война "
Саундтракът на пропагандния клип е ария от 2011 година - Whistling March - осъществяване на The Diner. Снимката, с която стартират фрагментите, е на немска къща. Направена е през 2017 година и е за комерсиална приложимост.

Сред хората, които популяризират видеото, са Армен Гаспарян , член на Консултативния публичен съвет на съветския президент Владимир Путин, рускоезичната версия на RT (Russia Today) и RuTube канала RuNews24. В последния, че видеото е продуцирано от “Алтернатиза за Германия ”. По-внимателно, само че на процедура същото споделя и прокремълският телеграм канал Осташко!, който се поддържа от водещия на държавната телевизия Канал 1 Руслан Осташко .

Дни по-късно от " Алтернатива за Германия " отхвърлиха да имат нещо общо.

Военният сътрудник на прокремълския таблоид " Комсомолская истина " Александър Котс разгласява видеото в Telegram и го назова " отличен удар в осведомителната война ".

По жанр и звук видеото мощно прилича други явни прокремълски пропагандни старания от последните години. Сред тях има и такива, основани от Федералната новинарска организация (FAN), която беше следена от предприемача Евгений Пригожин - създателят на наемническата военна група " Вагнер ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР