Хегемонът в тежка категория на професионалния бокс Антъни Джошуа продължава

...
Хегемонът в тежка категория на професионалния бокс Антъни Джошуа продължава
Коментари Харесай

Макар и без нокаут, Джошуа взе скалпа и на Паркър

Хегемонът в тежка категория на професионалния бокс Антъни Джошуа продължава да поставя скалповете на противниците на колана си. В следващата му жертва се трансформира храбрият новозеландец Джоузеф Паркър, като това беше първият му триумф без нокаут от 21 борби на професионалния кръг.

С този триумф звездата от Острова сплоти трите международни трофеи в WBA, WBO и IBF, като му остава единствено още една, с цел да е първият безспорен международен първенец в професионалния бокс. За задачата ще би трябвало да победи Деонтей Уайлдър.

Очаквайте детайлности!

--------------------------------------------------------------------------

МАЧЪТ НА ЖИВО:

Всички подгряващи борби завършиха, време е двамата да се появят на кръга на "Принсипалити стейдиъм ". Те към този момент излизат сред въжетата, а публиката е в възторг. Паркър се появи там, съпроводен с надъхващия маорски танц "хака ", което е традиция за всички новозеландци. Джошуа пък провокира дива еуфория по трибуните.

12 рунд - Доста умна и спестовна игра на Антъни Джошуа. Той предусети успеха по точки и реши да я опази. И все пак съумя да пласира един ляв прав, който разклати противника му. В края на рунда Джошуа подвигна оборотите и потегли да печели и тази част, което му се удаде с няколко тежки удара.

11 рунд - Джошуа продължава да има преимущество, пласира няколко леви прави и леви крошета в задачата. 45 секунди преди края му вкара и доста тежко дясно кроше, само че Паркър продължава да стои на краката си. Въпреки това, той е беззащитен и надали ще вземе успеха.

10 рунд - Кръв по лицето на новозеландеца над лявото око след серия при започване на рунда. Паркър наподобява доста по-изморен, а британецът боксира с усмивка. Джошуа пласира ляво кроше и десен ъперкът в задачата, с цел да вземе преимущество. Той натика противника си при въжетата и му стовари няколко тежки удара, от които новозеландецът се избави с клинч.

9 рунд - Джошуа продължава да натиска, пласира и мощен ляв прав в главата на Паркър. Ляв прав в главата на британеца последва, само че домакинът му отвърна с ляво кроше в главата. Минута преди края Паркър вкара сериозна серия в тялото на противника, та на Джошуа му се наложи да си връзва отначало ръкавицата. Ляво кроше от Паркър в края на рунда откри задачата.

8 рунд - Джошуа пласира ляв прав в задачата, а след това и ляво кроше в главата на противника. Паркър все по-често влизаше с глава в офанзивите си и изглеждаше по-умореният от двамата. Минута преди края британецът вкара ляв прав в главата на противника, а малко по-късно и дясно кроше. В края на рунда той притисна противника при въжетата и му нанесе тежка серия в тялото и главата. Много мощна част за Джошуа, може би най-силната за него в този мач до момента.

7 рунд - Равностойно начало на този рунд, двамата работят съвършено в отбрана.Едва 100 секунди преди края му Джошуа направи хубава серия в главата и тялото на противника. Съдията на два пъти направи забележки и на двамата за нечиста игра. Паркър направи няколко хубави офанзиви в тялото на съперника 40 секунди преди края. Все по-често двамата влизаха в клинч. Тази част обаче беше на сметката на британеца.

6 рунд - Двамата си направиха страхотна замяна при въжетата при започване на рунда, трябваше съдията да се намеси и да ги раздели. Две минути преди края Джошуа заби ужасно дясно кроше в главата на Паркър, само че незабавно той отвърна с ляво кроше. Последва още веднъж замяна на удари в средата на частта, като по-сериозен беше десният ъперкът на Паркър в главата на противника. Минута преди края той заби и ужасно дясно кроше в тялото на британеца. Новозеландецът обаче изглеждаше малко по-уморен в края.

5 рунд - Джошуа пласира мощно ляво кроше в главата на противника 30 секунди след началото на частта. Малко по-късно Паркър обаче заби мощно дясно кроше. В средата на рунда Паркър потегли с мощна офанзива и притисна съперника при въжетата, само че без резултат. Десен прав в главата на Джошуа минута преди гонга беше най-хубавото осъществяване на Паркър досега. Малко по-късно той пласира там и дясно кроше. Тази част несъмнено е за новозеландеца.

4 рунд - Джошуа пласира по един десен и ляв прав в главата на Паркър в самото начало на рунда. Новозеландецът обаче отвърна с мощно ляво кроше. 55 секунди преди края десен ъперкът на Джошуа му обезпечи преимущество. Малко по-късно му тресна и ляво кроше. В този рунд несъмнено преимуществото е на британеца.

3 рунд - Продължава равностойната борба, двамата към този момент не подхващат опасности. Джошуа направи страхотна серия 70 секунди преди гонга, само че Паркър се избави с клинч. Тази част наподобява с леко преимущество за британеца, само че е прекомерно равносилен за заключения.

2 рунд - Джошуа потегли самоуверено напред, а ударите на Паркър по този начин и не можаха да намерят тялото му. Кръв потече от носа на новозеландеца в самото начало на рунда, само че последва равностойна борба, в която двамата се изчакваха. Паркър пласира мощно дясно кроше в главата на Джошуа, а след това и ляв прав. Но британецът реагира със същия удар и в задачата. Определено обаче този рунд може да се запише на сметката на новозеландеца.

1 рунд - Двамата се вкопчиха в борба от първия гонг. Джошуа пласира прелестен ляв прав, след това и ляв прав в тялото му. Британецът беше активени, само че по този начин и не нанесе някой по-мощен удар. Паркър инкасира и няколко десни прави в тялото, а неговите удари по този начин и не откриха задачата.

---------------------------------------------------------------------------

Подгрявката преди огромното шоу:

Билетите за мача са разпродадени, а преди него ще има още няколко здрави конфликта, които приковават вниманието на почитателите на бокса. Най-голямата от тях е сред руснака Александър Поветкин и американеца Дейвид Прайс.

Иначе преди на кръга да излязат огромните боксьори, купа се раздаваше и в категория петел на Световната боксова асоциация. В този мач северноирландецът Райън Бърнет сполучливо отбрани купата си против венецуелеца Йонфрес Парехо и продължава без загуба на професионалния кръг.



Така пристигна време за огромната борба сред Александър Поветкин с Дейвид Прайс, която е последната подгрявка за препълнените трибуни в очакване на шоуто сред Джошуа и Паркър.

Този мач се трансформира в същинско представление и в него руснакът победи с нокаут в петия рунд. Преди това двамата си размениха брутални удари, само че в последна сметка Поветкин беше спечелилият, откакто прати в болница противника си с жесток удар в брадичката му.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР