Хегемонът в последните 11 години в Германия Байерн Мюнхен тотално

...
Хегемонът в последните 11 години в Германия Байерн Мюнхен тотално
Коментари Харесай

Край на доминацията! Байерн абдикира от битката за титлата след ново позорно представяне

Хегемонът в последните 11 години в Германия Байерн Мюнхен тотално се отхвърли от това да гони купата, откакто позволи трета поредна загуба и отстъпи с 2:3 в гостуването си борещия се за оцеляване в елита Бохум. Срещу противник, който баварците побеждаваха със 7:0 в три от последните пет дуела сред двата отбора, за следващ път възпитаниците на Томас Тухел показахаа липса на всякаква организация, дух в тима и концепция за игра. 

Макар че Джамал Мусиала откри резултата в 14-ата, домакините стигнаха до цялостен поврат още до почивката с голове на Такума Асано в 38-ата и на Кевен Шлотербек в 44-ата минута. Ситуацията за първенците стана пагубна в 76-ата минута, когато Даю Упамекано беше изпъден за два жълти картона, което му се случва във втори следващ мач, откакто сюжетът се повтори и през седмицата при загубата с 0:1 от Лацио в първи 1/8-финален дуел от Шампионската лига. Последва дузпа, която Кевин Щьогер осъществя, преди Хари Кейн да върне едно попадение в 87-ата минута, с което просто оформи крайния резултат.

По този метод Бохум събра 25 точки и изскочи чак на 11-ата позиция, като към този момент има девет преднина пред 16-ия Кьолн. За Байерн пък обстановката към този момент наподобява ясна - тимът няма да гони купата в Бундеслигата, откакто към този момент изостава с осем от непобедения през сезона Байер Леверкузен, от който загуби с 0:3 в пряк дуел преди седмица. Това бе трето следващо поражние във всички шампионати за баварците, с което постът на старши треньора Тухел към този момент не е по никакъв начин сигурен.

Домакините започнаха по-активно срещата и в осмата минута имаха късмет да излязат напред в резултата, откакто Кевин Щьогерцентрира към Антони Лосила, който засече с глава, само че ударът му мина тъкмо над напречната греда.

В 14-ата минута Байерн Мюнхен отговори с положително състояние. Джамал Мусиала се озова очи в очи с вратаря Мануел Риман и насочи удар към долния десен ъгъл, само че стражът на домакините съумя да се оправи и зиби.

Секунди по-късно, още веднъж в 14-ата минута Джамал Мусиала беше изведен от Леон Горецка и показва брилянтно самообладание в наказателното поле, а с удар в горния ъгъл означи за 0:1.

Пет минути по-късно Хари Кейн се озова на страхотна позиция, овладявайки акуратен пас, само че стреля високо над вратата.

В 38-ата минута Бохум стигна до изравнително попадение. Такума Асано овладя хубаво подаване от Антони Лосила и с изстрел в долния десен ъгъл прониза Мануел Нойер за 1:1.

Шест минути по-късно домакините обърнаха резултата в своя изгода. Кевин Щьогер центрира чудесно от ъглов удар, а Кевин Шлотербек засече подаването му с наниза топката в левия ъгъл на вратата на Нойер за 2:1.

В 78-ата минута Дайо Упамекано извърши нарушаване в наказателното поле, за което получи втори жълт и респективно червен картон, а Бохум получи дузпа. Щьогер стреля към долния ляв ъгъл, Нойер стигна до топката, само че не я отрази – 3:1.

В 86-ата минута Лерой Сане бе изведен очи в очи с Мануел Риман, само че вратарят чудесно покри близкия си десен ъгъл, към който бе ориентиран удар и мазета в корнер.

Само минута по-късно Матис Тел навлезе в наказателното поле и откри Хари Кейн, който бе пропуснат и на празна врата нямаше проблеми да осъществя за 3:2. Това обаче се оказа незадоволително за баварците, защото поведе попадения не паднаха и Байерн записа нова тжка загуба.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР