Хегемонът в Англия и актуален носител на Купата на Лигата

...
Хегемонът в Англия и актуален носител на Купата на Лигата
Коментари Харесай

Ман Сити културно отстрани светците от Купата на Лигата

Хегемонът в Англия и настоящ притежател на Купата на Лигата Манчестър Сити направи нова значима стъпка към отбраната на трофея. В 1/8-финалите на шампионата „ гражданите” на Хосеп Гуардиола записаха безапелационна победа с 3:1 над унижения единствено преди дни от Лестър отбор на Саутхемптън.

Два гола за успеха на „ Етихад” означи клубната легенда Серхио Агуеро. Поводът за аржентинеца несъмнено беше специфичен, тъй като той записа своя 350-и дуел за „ небесносините” във всички шампионати. Головият му актив пък набъбна до впечатляващите 243 попадения. Другото попадение в мрежата на „ светците” пък бе дело на неговия съотечественик Николас Отаменди. Едва в края гостите откриха сили за почетен гол.

Срещата започва с жесток превес на Сити, който стегна здрава примка към врата на противника още от първите мигове. Логичното се случи в 20-ата минута, когато Бернардо Силва получи топката отляво и центрира чудесно към границата на вратарското поле. Там Отаменди се пребори с двама играчи на Саутхемптън, с цел да разстреля вратаря Алекс Маккарти – 1:0.

В 38-ата минута Сити се подсигури с второ попадение. Кайл Уокър подсети какъв брой рискови могат да бъдат включванията му в офанзива. Десният защитник пое топката на скорост и центрира доста остро към вратарското поле. Там Агуеро сътвори заблуда у бранителите, че ще се нарежда по-близо до аутлинията, до момента в който в действителност внезапно спря придвижването си, с цел да засече от към 4 метра – 2:0. Комуникацията сред двамата несъмнено изглеждаше чудесно отрепетирана.

След почивката успокоението за домакините стана цялостно по-късно повече от десетина минути игра. В 56-ата минута Бернардо Силва потегли на слалом сред бранителите отдясно и остави топката за Рияд Марез, който се намираше на към 23-24 метра диагонално по отношение на вратата. Алжирецът не се посвени да стреля с вярната левачка, а топката рикошира подло в протегнатия крайник на Ян Беднарек, с цел да се трансформира в идеална асистенция към Агуеро. Аржентинецът не губи време, а щом кълбото долетя, просто технично го чукна над вратаря – 3:0.

Едва в последния половин час на мача Саутхемптън сподели, че е кадърен да играе добър и атакуващ футбол. Гостите започнаха по-често да слагат защитата на Сити напрегнат и четвърт час преди края Джак Стивънс понижи изоставането им. Бранителят беше на точното място, с цел да засече центриране от ъглов удар на Джеймс Уорд-Праус, но голът за 1:3 се оказа всичко, до което хората на Ралф Хазенхютл стигнаха.

Така Манчестър Сити си обезпечи място в четвъртфиналите в Купата на Лигата, а жребият за тях следва да бъде изтеглен след утрешната порция срещи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР