Хедж фондовете се натрупаха на пазара на какао от края

...
Хедж фондовете се натрупаха на пазара на какао от края
Коментари Харесай

Нахлуването на хедж фондовете във фючърсите на какаото подхранва рекорден скок на цените

Хедж фондовете се натрупаха на пазара на какао от края на предходната година, изостряйки рекордния скок на цените, провокиран от неприятните реколти в Западна Африка.

Спекулативните търговци са натрупали залог от 8,7 милиарда $ във фючърсни контракти за какао в Лондон и Ню Йорк, че цените ще продължат да порастват, най-големият до момента в доларово изражение, съгласно данни за позициониране от Комисията за търговия със стокови фючърси.

p>

Залогът, който донесе големи облаги за хедж фондовете, последващи трендовете, до момента през 2024 година, оказа помощ цената в Лондон да доближи рекордното затваряне от £4,757 за звук предишния петък, повече от два пъти повече от годишното равнище преди. Фючърсите на какаото в Ню Йорк скочиха до 5 888,00 $ за звук, което също е най-високо равнище за всички времена.

Докато неприятното време и заболяванията, поразили какаовите дървета в главните райони за развъждане на какао в света в Западна Африка, провокираха ралито, блъскането на хедж фондовете добави къ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР