Хедър Армстронг, която се превръща в знаменитост с блога си

...
Хедър Армстронг, която се превръща в знаменитост с блога си
Коментари Харесай

„Кралицата на блогърките майки“ Хедър Армстронг почина на 47 години

Хедър Армстронг, която се трансформира в звезда с блога си за възходите и паденията в майчинството, връзките, персоналните борби -, умря на 47-годишна възраст.

Във вторник вечерта сътрудникът ѝ Пийт Ашдаун заяви, че я е намерил мъртва в дома им в Юта.

Често назовават Армстронг " кралицата на блогърките майки “, тъй като написа за децата си, любовта и провокациите. В пика на известността си уебсайтът ѝ Dooce получава повече от 8 милиона гости на месец. Този пик се случва през 2009 година - годината, в която Хедър е посочена в годишния лист на Forbes на 30-те най-влиятелни дами в медиите.



Американката основава Dooce при започване на 2000 година като място за разискване на работа, секс и даже овакантяване на мормонската черква. Името на уеб страницата идва от смешка за това по какъв начин не може да изписва думата,,dude " (пич) в чатове, съгласно изданията AP и New York Times.

През 2002 година Хедър Армстронг е уволнена от компанията в Лос Анджелис, в която работи като уеб дизайнер. Причината е откритието на компанията, че тя стои зад станалия известен блог и в него дава на сътрудниците си прякори като,,Онзи сътрудник, който съумява да каже нещо неуместно всякога, когато си отвори устата ".

Уволнението ѝ разпалва публичен спор за неприкосновеността на персоналния живот - и, естествено, усилва трафика към уеб страницата ѝ.

След като Армстронг забременява и ражда първото си дете, Dooce се трансформира в нещо друго. Младата майка се стреми да бъде оптимално откровена в писането, тя в детайли споделя за гневните прояви на децата си, провокациите пред психологичното здраве, битката ѝ с алкохолизма и следродилната меланхолия.

Според оценка, представена от Wall Street Journal, до 2009 година блогът евентуално е генерирал 40 000 $ месечни доходи от реклама.

Армстронг печели мощно наличие в обществените мрежи и с три книги, в това число записките от 2009 година ``It Sucked and then I Cried: How I Had a Baby, a Breakdown and a Much Needed Margarita ". В тях тя разказва, че е страдала от хронична меланхолия през целия си живот, която не е била лекувана, до момента в който не е стигнала до университета.

Публикация, обявяваща гибелта ѝ в акаунта ѝ в Instagram, гласи: „ Дръжте околните си близо и обичайте всички останали “.

Партньорът ѝ Пийт Ашдаун показа, че Армстронг е била трезвена повече от 18 месеца, само че неотдавна е имала рецидив. Според него най-вероятно е протегнала ръка на живота си.

Хедър Армстронг е майка на две девойки, родени в интервала на брака с някогашния ѝ брачен партньор Джон - 19-годишната Лета и 14-годишната Марло.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР