Хебър загуби от Марица (Пловдив) с 4:2 и отпадна от

...
Хебър загуби от Марица (Пловдив) с 4:2 и отпадна от
Коментари Харесай

Хебър загуби от Марица и отпадна от турнира за Купата

Хебър загуби от Марица (Пловдив) с 4:2 и отпадна от шампионата за Купата на България.
Радослав Апостолов, Валери Домовчийски и на два пъти Веселин Марчев се разписаха за крайния триумф на домакините. Точни за “зелените ” бяха Ивайло Михайлов и Георги Търтов. Така на осминафиналите възпитаниците на треньора Николай Димитров ще срещнат различен първокласен отбор – Арда (Кърджали), който в профил втородивизионния Дунав (Русе) с 2:1 като посетител. Двубоят е плануван за събота (26 ноември) от 13:30 часа още веднъж е в Кършияка.

Мачът на стадион “Марица ” стартира чудесно за гостите от Пазарджик, които откриха резултата още в 4-ата минута. Ивайло Михайлов беше прецизен с глава от близка отдалеченост след съвършено центриране отляво на някогашния словашки национал Робърт Мазан. Марица обаче изравни 10 минути по-късно. След подаване от левия фланг отбраната на Хебър не се оправи с изчистването и топката падна на крайници на Радослав Апостолов, който приключи със мощен изстрел по земя от границата на наказателното поле за 1:1. В последната минута на първата част Марица стигна до цялостен поврат. След центриране отляво от фаул капитанът Валери Домовчийски бе оставен непокрит на близка греда и засече с глава за 2:1.
Втората част стартира с напън на Хебър, само че гол падна в неговата врата.
В 58-ата минута Марица поведе с 3:1. Симеон Вешев центрира от корнер и влезлият като запаса Веселин Мачев засече с глава на задна греда, откакто бе оставен непокрит от отбраната на хебърци. В 76-ата минута играчите на Владимир Манчев понижиха с попадение на Георги Търтов. Той получи центриране от фланга и се разписа с глава за 2:3. В идващите минути Хебър заигра ва банк в търсене на изравнителен гол, само че отново бе осъден. Три минути преди края младокът Димитър Йовчев сбърка обикновено топката на фланга, а при последвалата контра Веселин Марчев умъртви интригата след акуратен удар с левия крайник от границата на наказателното поле за 4:2.
Владимир Манчев: Така не може да продължава.
Старши треньорът на Хебър Владимир Манчев не скри разочарованието си след отпадането на тима му.

Това е короната на нашето показване досега. Мисля, че бяхме надиграни от Марица най-много в предпочитание, себераздаване, битка. Ние просто дойдохме като че ли да изиграем мача, тъй като трябваше. А през седмицата говорехме и тренирахме за друго. Досега във всички мачове получаваме по еднакъв метод голове. Предупредих играчите, молих им се да не ни вкарват сходни голове, само че не престават да ги позволяват. Явно това са ни качествата и ще търсим решение за смяна. Очевидно е, че по този метод не може да се продължава. Има състезатели, които не дават отговор на това професионално равнище, откакто губим от тим от Втора лига и ще търсим други играчи.

Въпреки че изигра последния си формален мач за тази година Хебър ще тренира до края на месеца, след което ще бъде разхлабен в 35-дневна зимна почивка. През това време ще се работи интензивно по селекцията и проекта за зимна подготовка, оповестиха от щаба на пазарджиклии.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР