Хебър спечели изключително трудно с 3:1 у дома срещу Нефтохимик

...
Хебър спечели изключително трудно с 3:1 у дома срещу Нефтохимик
Коментари Харесай

Хебър е на победа от нова титла в шампионата по волейбол

Хебър завоюва извънредно мъчно с 3:1 вкъщи против Нефтохимик 2010 във втория мач от финалната серия в мъжкия волейболен шампионат на България. Отборът от Пазарджик води с 2:0 триумфа и на единствено една победа от втора поредна купа. Третата среща сред двата тима е на 26 април в бургаската зала " Младост ".

Началото на дуела беше равностойно, стигна се до 22:22 и 26:26, само че домакините завоюваха идващите две разигравания, повеждайки в дуела.

Във втората част първенците играха доста по-освободено и закономерно доближиха до безапелационното 25:17 в своя изгода.

Бургазлии загатнаха за сериозната си класа и се върнаха в мача след 25:22, а в четвъртия гейм поведоха с 19:16, само че домакините се добраха до 22:22 след офанзива в навън на Николай Николов.

Отборът от Пазарджик завоюва инфарктните последни разигравания в дуела, с цел да се поздрави с краен триумф при 25:23 след 121 минути и сполучлива офанзива на Дейвид Кръстев.

Най-резултатен в интерес на Хебър в зала " Васил Левски " стана Брадли Гънтър с 19 точки. Неговият съотборник Якопо Масари добави още 18 точки.

" Благодаря на всички момчета в моя тим. Всеки един даде максимума, с цел да достигнем до триумфа. Днес и двата тима бъркаха много по-малко. Важно е кой печели последният гейм ", разяснява старши треньорът на първенците Камило Плачи.

За гостуващия отбор Николай Учиков приключи със 17 точки.

" Направихме страховит мач, само че при 2:0 за Хебър показахме темперамент и борбеност. Няма от какво да се срамим от тези два дуела. Няма да се предадем, ще дадем всичко в срещите в Бургас. Ще бъде хубаво да се поздравим с една победа ", съобщи старши треньорът на гостите Николай Желязков, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР