Хебър ще играе в групите на волейболната Шампионска лига. Българският

...
Хебър ще играе в групите на волейболната Шампионска лига. Българският
Коментари Харесай

Хебър влезе в групите на ШЛ

Хебър ще играе в групите на волейболната Шампионска лига. Българският отличник стигна главната фаза на най-комерсиалния шампионат, откакто в реванша от плейофите още веднъж съкруши гръцкия гранд Олимпиакос с 3:1 гейма (-21, 23, 19, 23). В Пирея " тигрите " имаха потребност от единствено два гейма, тъй като бяха спечелили и първата среща с 3:1, само че потвърдиха, че са по-класни от южните ни съседи.

Спечелилият първа шампионска купа отбор от Пазарджик се класира за групите в Шампионската лига при дебютното си присъединяване в шампионата. По пътя " тигрите " отстраниха първенците на Испания - Лас Палмас, и на Беларус - Шахтьор Солигорск. Пет години след присъединяване на Марек Юнион-Ивкони България още веднъж ще има представител измежду водещите тимове в клубната конкуренция на континента.

Хебър попадна в Група А с класните отбори на Ястржембски Венгел (Пол), КНАК Рьозеларе (Бел) и Фридрихсхафен (Гер).

В зала " Мелина Меркури " превъзходството на гостите пролича изключително в решителния трети гейм, извоюван с 25:19. След това мачът се доиграваше и треньорът на нашите Мартин Бланко пусна в игра запасите, само че и те не се посрамиха.

Топреализатор за Хебър стана неостаряващият Тодор Алексиев. 38-годишният посрещач заби 13 т., от които два блока. Италианецът Якопо Масари добави още 11 т., а Виктор Йосифов завърши с 8. Най-резултатен в мача бе естонецът Херманс Еглескалнс с 14 т. за домакините.

Във всички мачове отборът от Пазарджик бе воден от Бланко, тъй като старши треньорът Камило Плачи е болен. " Посвещаваме този триумф на Плачи. Той направи този тим и тази заварка, нека да може да разчитаме и на него в Шампионската лига. За нас ще бъде чест и наслаждение да представяме България в най-авторитетния шампионат ", съобщи президентът на Хебър Александър Иванов.

" Това е огромен триумф за нашия клуб и град, като цяло и за българския волейбол, тъй като не си припомням някой да се е класирал след квалификации за групите - ние сме първите. Да се надяваме, че и в групите ще се представим почтено, с цел да прибавим повече точки и идната година първенецът на България да играе непосредствено в групите без квалификации ", разгласи либерото Теодор Салпаров.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР