Хебър се наложи драматично над Хебър - Нефтохимик 2010 с

...
Хебър се наложи драматично над Хебър - Нефтохимик 2010 с
Коментари Харесай

Хебър обърна Нефтохимик със знаменит обрат

Хебър се наложи трагично над Хебър - Нефтохимик 2010 с 3:2 (21:25, 25:27, 25:171 25:15, 15:13)в третия мач от финала във волейболното мъжко състезание. Така първенците понижиха разликата на 1:2 в серията и ще има четвърти мач на следващия ден, който още веднъж ще бъде в Пазарджик.

Нефтохимик бе доста покрай това да завоюва шампионската купа още в третия мач. Тимът от Бургас завоюва първите два мача вкъщи и през днешния ден поведе с 2:0 на Хебър в Пазарджик.

Пред цялостната зала " Васил Левски " Нефтохимик поведе с 1:0 гейма. Двата тима бяха равностойни до 19:19, само че по-късно тимът на Атанас Петров взе преднина и я поддържаше до края. Гостите направиха 6 точки и позволиха единствено 2 за триумфа.

Вторият сет бе доста по-драматичен. Двата тима играха точка за точка до 25:25. В този миг бургазлии поведоха с една точка. При осъществяването на сервиса посрещането на Хебър не бе положително, което докара до офанзива в навън и 2:0 гейма за Нефтохимик.

Изправени на ръба на загубата, волейболистите на Хебър усъвършенстваха представянето си в третата част. Домакините непрекъснато поддържаха разлика, като най-голямата бе при 24:15. Тимът от Пазарджик не съумя да затвори гейма с офанзива, само че това стана със сервис на гостите в навън.

Отборът на Камило Плачи резервира вдъхновението в играта си и в четвъртия гейм, в който завоюва още по-убедително. Тимът от Пазарджик имаше по-добро посрещане и несъмнено преимущество при сервиса. Така се стигна до 25:15, което прати мача в тайбрек.

Драмата бе цялостна и в тайбрека. Хебър съумя да поведе при 7:5 с помощта на серия от мощни сервиси на Джулио Саби. Актуалните първенци съумяха да запазят разликата, като имаха два мачбола при 14:12, само че Саби сбърка сервис. При втория мачбол Тодор Алексиев не съумя да приключи с офанзива, само че Матей Михайлович от Нефтохимик стреля в навън и по този начин Хебър реализира скъпа победа.

За Хебър с най-вече точки приключи Якопо Масари - 22, а Тодор Алексиев се регистрира с 20. Аксел Трухчев бе най-резултатен за Нефтохимик, като направи 21 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР